Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 2/3/2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Βαριές κατηγορίες!"
Η εφημερίδα γράφει "μείζον θέμα δημιουργείται από τις βαριές κατηγορίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εις βάρος του...
Αντώνη Σαμαρά για τον ρόλο που έπαιξε προκειμένου η νέα κυβέρνηση να αποτύχει και να καταρρεύσει κατά τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου!"

ΕΘΝΟΣ: "Οι 7 αλλαγές που έρχονται στις συντάξεις"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα καταρτίζει η κυβέρνηση και το επόμενο τετράμηνο έρχεται σειρά παρεμβάσεων. Μια πρώτη εικόνα θα υπάρξει μέσα στον μήνα, οπότε και θα κατατεθούν οι νέες ρυθμίσεις για συνταξιοδοτικά θέματα που παραμένουν ανοιχτά. Στη συνέχεια έρχονται αλλαγές σε δόσεις και το «τοπίο» στα ασφαλιστικά ταμεία αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος Ιουνίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αγιο όρος: «έφτασε η εσχάτη ώρα»"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "όποιος έχει μάτια... βλέπει! Και αυτά που έρχονται στο άμεσο μέλλον για τον ελληνισμό είναι πραγματικά Ιστορικά. Οι Γερμανοί μας πάνε... καροτσάκι εκτός ευρωζώνης με τον Σόιμπλε να σφίγγει καθημερινά τη θηλιά στο λαιμό της ελληνικής οικονομίας, ενώ οι Τούρκοι δέσμευσαν από σήμερα το μισό Αιγαίο (!!!) για ασκήσεις σε μια πρωτοφανή πρόκληση. Ελληνες ετοιμαστείτε, «Εσχάτη ώρα εστί»!!!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ποιοί γλιτώνουν τα νέα όρια ηλικίας σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες"
Η εφημερίδα γράφει ότι "έρχονται αλλαγές στο ασφαλιστικό με κατάργηση όλων των πρόωρων συντάξεων στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Στο τραπέζι και η απαγόρευση συνταξιοδοτήσεων μέσω εθελουσίας εξόδου".

ΕΣΤΙΑ: "Συγκλονιστικό άρθρο του Ανδρέα Καρκαβίτσα"
Η εφημερίδα γράφει ότι "σήμερα αναδημοσιεύουμε ένα συγκλονιστικό άρθρο του μεγάλου μας πεζογράφου Ανδρέα Καρκαβίτσα, που δημοσιεύθηκε στην «Εστία» την 9η Μαρτίου 1895, δηλαδή προ 120 ετών".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Τα πρώτα μέτρα κατά της φτώχειας"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα πρώτα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που αποστέλλεται σήμερα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Πρόκειται για την πρώτη δέσμη ανακουφιστικών ρυθμίσεων. Θα ακολουθήσουν νομοσχέδια για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη μετακίνηση ανέργων".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τρώει τις σάρκες του ο ευρωπαϊκός Νότος"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τρώει τις σάρκες του ο ευρωπαϊκός Νότος: η χθεσινή ταυτόχρονη επίθεση που εξαπέλυσαν προσωπικώς κατά του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τα όσα είπε περί συγκρότησης άξονα Μαδρίτης - Λισαβόνας κατά της Αθήνας, οι κεντροδεξιοί πρωθυπουργοί της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι και της Πορτογαλίας Πέντρο Πάσος Κοέλιο δεν εξέπληξαν τους παροικούντες τις Βρυξέλλες".

Kontranews: "Είναι πολλά λεφτά τα 6.000 ευρώ που παίρνετε το μήνα"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στους βουλευτές του κόμματός του, οι οποίοι όπως φαίνεται χτυπήθηκαν νωρίς απ΄το καθεστωτικό σύνδρομο και αποφάσισαν να διεκδικήσουν τα προκλητικά προνόμια που συνεπάγεται η εκλογή τους στη Βουλή, όπως δωρεάν αυτοκίνητο πολυτελείας, καθώς και ιδιωτικής χρήσεως αστυνομικούς για τις εξωτερικές δουλειές και τις ...λαϊκές".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: 'Έξι αλλαγές στα κόκκινα δάνεια'

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: