Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΕΙΠΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ Η ΧΩΡΑ

Στην χώρα μας έρχεται δύσκολος χειμώνας για τον κοσμάκη, που θα είναι και χειμώνας εξελίξεων για την κυβέρνηση των «συνεταίρων». Προσπαθούν μέσα στη...
φτώχεια μας, να μας πείσουν πως γλυτώσαμε την πτώχευση, πως βγήκαμε στις αγορές, πως ένα σωρό, τη στιγμή που όχι μόνο έχουμε πτωχεύσει εδώ και πολύ καιρό, αλλά ούτε στις αγορές βγήκαμε, ούτε και ισχύει κάτι από τα καθημερινά ΨΕΜΑΤΑ που μας σερβίρουν για να γλυτώσουν το ξήλωμα τους.
Οι όποιες κινήσεις έγιναν, ευνόησαν τις τράπεζες και τους «λίγους», οι οποίοι εν μέσω ΚΡΙΣΗΣ, έγιναν ακόμα πλουσιότεροι. Αυτοί ΝΑΙ, βγήκαν στις αγορές, και τα ταμεία τους κελαηδούν από το χρήμα που μπαίνει μέσα, σε αντίθεση με τα ταμεία των περισσότερων, σχεδόν όλων, Ελληνικών νοικοκυριών, που είναι πιο άδεια και από τα άδεια.
Ο «πρωθυπουργός» σε άρθρο του στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», μεταξύ άλλων είπε :
«Η χώρα πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο από τη Βουλή και να επισπεύσει την επιστροφή της στην ανάπτυξη. Όχι να βυθιστεί στην αβεβαιότητα ξανά! Ή στη διεθνή απομόνωση και στην ανυποληψία. Το πώς θα πορευθούμε από δω και μπρος, μπορούμε να το συζητήσουμε –και θέλουμε να το συζητήσουμε– με όλους. Αλλά αν κάποιοι θέλουν η χώρα, πάνω που πετυχαίνει το ακατόρθωτο, να αποφασίσει να… «αυτοκτονήσει», αυτό δεν μπορούμε ούτε να το δεχθούμε, ούτε να το συζητήσουμε.»
Μα κύριε «πρωθυπουργέ», κάπου έχετε μπερδευτεί!
Η χώρα, δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο να «αυτοκτονήσει», γιατί πολύ απλά, εδώ και χρόνια, είναι ΝΕΚΡΗ. Την έχετε σκοτώσει ΕΣΕΙΣ και οι προκάτοχοι σας, οι οποίοι είναι τώρα συνέταιροι σας. ΠΩΣ λοιπόν θα «αυτοκτονήσει»; Αντίθετα, σχεδόν καθημερινά, αυτοκτονούν ΕΛΛΗΝΕΣ εξαιτίας σας. Το «θανατικό» στη χώρα μας δεν έχει προηγούμενο. Βέβαια, οι υπηρέτες σας, (οι δούλοι των δούλων) τα ΜΜΕ, ΟΛΕΣ αυτές τις αυτοκτονίες είτε τις περνούν στα «ψιλά», είτε τις αποσιωπούν.
Πάμε παρακάτω να δούμε ένα ακόμα απόσπασμα από το άρθρο του.
«Προσέξτε όμως: Μπορεί να κάναμε αληθινό άλμα, που ελάχιστοι το περίμεναν πριν από δύο χρόνια, αλλά ας μην εφησυχάσουμε: Ότι δύσκολα κερδήθηκε, εύκολα μπορεί ακόμα να χαθεί. Κι αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Μπροστά μας στο εξής έχουμε μόνο καλά νέα: τη ρευστότητα των τραπεζών με την ολοκλήρωση των «τεστ αντοχής», την οριστική διευθέτηση του χρέους, την πλήρη απεξάρτηση από αναγκαστικό δανεισμό. Κι όλα αυτά μέσα στους επόμενους μήνες. Κι ύστερα, τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, τη συνταγματική αναθεώρηση, τη σταθερή πορεία για φορολογικές μειώσεις τα επόμενα χρόνια, την όλο και πιο γρήγορη μείωση της ανεργίας και ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης στο εξής.
Όλα αυτά δεν τα «υποσχόμαστε». Είμαστε πολύ κοντά να τα πετύχουμε. Τα βεβαιώνουν αριθμοί και τα επιβεβαιώνουν οι αγορές. Φτάνει να μη διαταραχθεί η πολιτική σταθερότητα. Κι αυτήν οφείλουμε να διαφυλάξουμε τώρα.»
Αλήθεια, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ είπαμε;
Και το «άλμα» που μας βάλατε να κάνουμε, μήπως ήταν σε βάραθρο; Για σκεφτείτε το λίγο καλύτερα! ΠΟΙΑ είναι ακριβώς τα «καλά νέα» που έχουμε μπροστά μας; Όχι τίποτα άλλο, το ρωτώ αυτό, γιατί ΕΜΕΙΣ μπροστά μας βλέπουμε τα χαράτσια σας, βλέπουμε την ΑΝΕΡΓΙΑ μας που σε αντίθεση με τα «νούμερα» σας (με τα οποία σας αρέσει να παίζετε μαγειρεύοντας τα) αυξάνεται, βλέπουμε ΟΛΑ αυτά που με τα σχέδια σας μας στερείτε, κυρίως το πολυτιμότερο αγαθό που είναι η ΥΓΕΙΑ…. Να πούμε και άλλα από αυτά που βλέπουμε; Δε σας συμφέρει. Τα ξέρετε βέβαια αφού ΕΣΕΙΣ είστε οι δημιουργοί τους αλλά κάνετε την «πάπια» που λέει και ο λαός. Και ερχόμαστε στο «ζουμί» της υπόθεσης, στο κρυφό μήνυμα»….
«Φτάνει να μη διαταραχθεί η πολιτική σταθερότητα. Κι αυτήν οφείλουμε να διαφυλάξουμε τώρα.» ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ…
Η ΚΑΡΕΚΛΑ, η σταθερότητα της! Μη χάσουμε την καρέκλα μας και μας διαολοστείλει ο κόσμος, ΠΡΙΝ υλοποιήσουμε τα σχέδια των ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ μας, πριν να ξεπουλήσουμε τα πάντα, πριν οι ΕΛΛΗΝΕΣ υποδουλωθούν για τα καλά στους ευρωπαίους ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ των περιουσιών τους και καταντήσουν μετανάστες στην ίδια τους τη χώρα.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: