Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 14/10/2014

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Δεν φεύγει το ΔΝΤ"
Η εφημερίδα γράφει ότι "σαφές μήνυμα ότι δεν βλέπουν κανένα περιθώριο αποδέσμευσης της Ελλάδας από την επιτήρηση της...
Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ, αλλά και του ΔΝΤ έστειλαν στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη οι ομόλογοί του στην ευρωζώνη κατά το χθεσινό Eurogroup".

ΕΘΝΟΣ
: "Συμψηφισμός χρεών για τους αγρότες"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε συμψηφισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών 250.000 αγροτών στον ΟΓΑ με τα ποσά των κοινοτικών επιδοτήσεων προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετά το «πράσινο φως» που πήρε από την Κομισιόν για εφαρμογή του μέτρου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:
"Το «χιλιάρμενο» του Πατροκοσμά είναι γεγονός!!!"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η ασφάλεια των θαλασσών προτάθηκε επίσημα από τον αμερικανό ναύαρχο Μάλεν να ονομάζεται «1000 πλοία ναυτικό» (1000 Ship Navy!!!) και θα μπορεί να επεμβαίνει σε πολλά μέρη συγχρόνως (και στο Αιγαίο και στο Ιόνιο)'.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:
"Μαύρα παιχνίδια από τον ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή Προέδρου"
Η εφημερίδα γράφει ότι "μέθοδοι «προληπτικής τρομοκρατίας» από τους στενούς συνεργάτες του Τσίπρα, που υιοθέτησαν δημοσίευμα για «κουμπαρά» εξαγοράς βουλευτών, ώστε να συγκεντρωθούν οι «180». Επείγουσα έρευνα διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της δωροδοκίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
: "Αδειασαν οι τσέπες μας"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τη στιγμή που η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους απεγκλωβισμού από το Μνημόνιο και την τρόικα, υποστηρίζοντας πως ο στόχος της εξόδου από την κρίση έχει ουσιαστικά επιτευχθεί, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την κατάσταση της χώρας και των πολιτών την τελευταία τετραετία διαψεύσουν τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς".

ΕΣΤΙΑ
: "Μπορεί να κυβερνήση ο Αλέξης Τσίπρας;"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "το ότι φθάσαμε να διεκδική την εξουσία ο πρόεδρος του μέχρι πρό τινος μικρού και περιθωριακού κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς, είναι ευθύνη των πολιτικών του αντιπάλων. Αν είχαν αποδειχθή αντάξιοι του ρόλου τους, ουδέποτε θα απειλούντο από τον κ. Τσίπρα".

Η ΑΥΓΗ
: "Εκτός ελέγχου"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Φιέστα ελεημοσύνης: Εμπαιγμός Σαμαρά εις βάρος 2,5 εκατ. φτωχών. Ντάϊσελμπλουμ: Προφανώς με όρους η νέα χρηματοδότηση. Ρευστοποίηση «συνιστώσας»: ΠΑΣΟΚ: γύρω - γύρω όλοι, στη μέση ο Βενιζέλος. Ιστορίες χρηματισμού: Οψιμες αντιδράσεις Μαξίμου - Αργείου Πάγου".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ:
"Ζητούν δεκανίκι στη Δικαιοσύνη"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο μετά την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης γύρω από τις προσπάθειες της πρώτης να βρει 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητά να διερευνηθεί η επίκληση δημοσιεύματος από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, περί συγκέντρωσης χρημάτων από επιχειρηματίες εν όψει της εκλογής του Προέδρου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:
"Σφοδρή επίθεση Σαμαρά στον Τσίπρα"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σκηνικό ακραίας πόλωσης, πρόγευση του κλίματος που θα επικρατήσει στην πορεία προς την προεδρική εκλογή, διαμορφώνεται στην πολιτική σκηνή. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης επικαλέστηκε χθες δημοσίευμα περί χρηματισμού βουλευτών από «επιχειρηματίες - φίλους της κυβέρνησης», προκειμένου να εξασφαλισθούν οι 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, επίκληση που ήρθε ως συνέχεια της αναφοράς του κ. Αλέξη Τσίπρα σε «πρακτικές που θυμίζουν το 1965» στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης".

Ο ΛΟΓΟΣ
: "Θερίζει η φτώχεια"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "οικονομικές δυσκολίες αντιμετωπίζουν τα ελληνικά χωριά στα χρόνια της κρίσης και αυτό αποτυπώνεται και τους αριθμούς. Η ετήσια έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης στη χώρα μας, από την ΕΛΣΤΑΤ, καταγράφει την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης και του βιοτικού επιπέδου στην Ελλάδα από το 2010 έως το 2013".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
: "Σύμβολο ακλόνητης απόφασης να φτάσουμε στον τελικό σκοπό μας"
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το αδιαχώρητο έγινε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τα 20 χρόνια από τη μεγάλη καταστροφική πλημμύρα που έπληξε την έδρα της ΚΕ, με μεγάλες επιπτώσεις στις υποδομές του Κόμματος και πρώτα απ΄όλα στο Ιστορικό Αρχείο του Κόμματος".

ΤΑ ΝΕΑ:
"Μεγαλώνει η ουρά για τις νέες συντάξεις"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ακόμη και δύο χρόνια περιμένουν αναγκαστικά οι ασφαλισμένοι προκειμένου να πάρουν τη σύνταξή τους. Μεγαλύτερη είναι η ταλαιπωρία για εκείνους που συνταξιοδοτούνται με διαδοχική ασφάλιση. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο ΙΚΑ εκκρεμούν σήμερα 57.934 αιτήσεις συνταξιοδότησης. Τις ουρές για τη σύνταξη αυξάνει το κύμα φυγής ενόψει αλλαγών στο Ασφαλιστικό".

Kontranews
: "Θύελλα για το κρυφό ταμείο της αποστασίας"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σεισμικές δονήσεις στο πολιτικό σκηνικό προκάλεσε η συγκλονιστική αποκάλυψη της Κυριακάτικης Kontranews για τις παρασκηνιακές κινήσεις διαπλεκομένων επιχειρηματιών με το σύστημα, να χειραγωγήσουν την εκλογή Προ- έδρου της Δημοκρατίας, ρίχνοντας στην πιάτσα πακτωλό μαύρου χρήματος".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανάσα στην αγορά δίνει το πετρέλαιο"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κάτω από τα 85 δολάρια/βαρέλι υποχώρησε χθες η τιμή του αργού πετρελαίου στην αγορά της Ν. Υόρκης, ενώ το μπρεντ διαπραγματευόταν στο Λονδίνο ακόμα και στα 88 δολ.- επίπεδο όπου έχει να βρεθεί από τα τέλη του 2010".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
: "Βάζει όρους η Ευρωζώνη για προληπτική στήριξη"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ξεκάθαρο μήνυμα προς την Αθήνα, πως μια προληπτική πιστωτική γραμμή μετά την έξοδο από το μνημόνιο θα συνοδεύεται από προϋποθέσεις, έστειλε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, ενώ είναι εφικτό το ενδεχόμενο μεταφοράς του αποθεματικού του ΕΤΧΣ σε άλλους σκοπούς".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: