Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 19/5/2014

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Σκληρό μήνυμα-Τα διλήμματα του β’ γύρου και οι εύθραυστες ισορροπίες
Η εφημερίδα γράφει ότι «σκληρό μήνυμα προς πολλαπλούς...
αποδέκτες έστειλε ο ελληνικός λαός με τη χθεσινή ψήφο του στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, μία εβδομάδα πριν από τις κάλπες των ευρωεκλογών και του δεύτερου γύρου. Σκληρό μήνυμα προς το Μαξίμου: Είδε κεντρικές επιλογές του να αποδοκιμάζονται».

ΕΘΝΟΣ: Κάλπες φωτιά- Ψήφος δύο ταχυτήτων απο τους πολίτες

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σκληρή μάχη μέχρι το τέλος προμηνύει ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών. Την Κυριακή θα αναμετρηθούν στην Αττική η Ρένα Δούρου με τον Γιάννη Σγουρό και στην Αθήνα ο Γιώργος Καμίνης με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Ο συνδυασμοί που υποστηρίχθηκαν απο τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, εξασφαλίζουν πρωτιές ή και εκτοπίζουν τοΣΥΡΙΖΑ απο τον δεύτερο γύρο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μήνυμα από Αθήνα- Αττική-Ο λαός μίλησε με πολλούς αστερίσκους

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα εκ πρώτης όψεως δίνει το δικαίωμα στα κόμματα να υποστηρίζουν ότι πέτυχαν τους στόχους τους και στους πολίτες να λένε ότι έστειλαν μήνυμα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Ωστόσο, αν μπορεί να κρατήσει κάποιος τα βασικότερα πολιτικά μηνύματα από τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση, αυτό είναι: το αποτέλεσμα στην Αθήνα και στην Αττική, εκεί όπου ζει η μισή Ελλάδα της κρίσης, με την εντυπωσιακή επίδοση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ»

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μπουτάρης για… σχέδιο «Μπουλγκράβια» στη Μακεδονία!

Η εφημερίδα γράφει ότι «το ανθελληνικό πλάνο αλλαγής συνόρων προβλέπει την δημιουργία νέου κράτους, μέσα στο οποίο η πλειοψηφία δεν θα είναι Ελληνες, αφού σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται η ΠΓΔΜ και η Βουλγαρία. Το νέο αυτό κράτος θα έχει την ονομασία «Μπουλγκράβια» και πρωτεύουσά του θα είναι η Θεσσαλονίκη».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Γαλάζιο προβάδισμα. Αποδοκιμασία του ΣΥΡΙΖΑ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η Νέα Δημοκρατία ενίσχυσε τις θέσεις της σε όλη τη χώρα, πλην της περιφέρειας Αττικής, ενώ απέτυχαν σχεδόν όλοι οι κομματικοί υποψήφιοι του Τσίπρα".

ΕΣΤΙΑ: Προανάκρουσμα κακών εξελίξεων

Η εφημερίδα τονίζει ότι «όταν προ πέντε ακριβώς ετών, τον Ιούνιο του 2009, οι πολίτες εκλήθησαν να επιλέξουν τους εκπροσώπους της χώρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η τότε αντιπολίτευσις του ΠΑΣΟΚ προσέδωσε στις εκλογές εκείνες δημοψηφισματικό χαρακτήρα. Η Νέα Δημοκρατία έπεσε στην παγίδα που της έστησε το ΠΑΣΟΚ και οι ευρωεκλογές απετέλεσαν την θρυαλλίδα για τις μετέπειτα εξελίξεις».

Η ΑΥΓΗ: Το πρώτο βήμα έγινε-Μήνυμα ανατροπής από τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «πρώτη η Ρένα Δούρου στην περιφέρεια Αττικής. Στον β’ γύρο στον Δήμο της Αθήνας ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Νοκ άουτ οι υποψήφιοι Σαμαρά. Για πρώτη φορά εκτός β’ γύρου οι υποψήφιοι της Ν.Δ. στον μεγαλύτερο δήμο και στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας. Πέντε Περιφέρειες διεκδικούν υποψήφιοι υποστηριζόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Κυριακή».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Αναμονή μιας εβδομάδας για "νικητή" στις εκλογές
Η εφημερίδα γράφει ότι το αποτέλεσμα δεν επιτρέπει σε κανέναν να πανηγυρίσει, αλλά ούτε και να βυθιστεί στην πολιτική απόγνωση. Τα δύο κόμματα της συγκυβέρνσηης φαίνεται να διατηρούν τις δυνάμεις τους με οριακές απώλειες σε σχέση με τις εκλογικές επιδόσεις τους το 2012.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: 4 μηνύματα-Εντείνονται τα διλήμματα για τον 2ο γύρο των αυτοδιοικητικών και τις ευρωεκλογές

Η εφημερίδα γράφει ότι «κάλπες με πολλαπλά μηνύματα από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στην Περιφέρεια Αττικής –με το 1/3 του συνόλου των ψηφοφόρων της χώρας- όπως και στον Δήμο Αθηναίων, οι επιδόσεις της Ρ. Δούρου και του Γ. Σακελλαρίδη δημιουργούν κλίμα ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής. Στις υπόλοιπες περιφέρειες, λανθασμένες επιλογές προσώπων και παραδοσιακές διασυνδέσεις υποψηφίων με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δημιούργησαν μεγάλη ρευστότητα πριν τη δεύτερη Κυριακή».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ρευστό τοπίο ενόψει ευρωεκλογών

Η εφημερίδα γράφει ότι « ρευστό τοπίο ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών της Κυριακής, στην τελική ευθεία προς τις οποίες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προτάσσουν ισχυρά διλήμματα, προκύπτει από τον χθεσινό πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Θετικό και ελπιδοφόρο το αποτέλεσμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΚΚΕ στις Περιφέρειες φαίνεται να συγκεντρώνουν πανελλαδικά το 9% των ψήφων. Τάση που διαφαίνεται και στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους της επικράτειας. Ψήφος στο β’ γύρο και στις ευρωεκλογές στο ΚΚΕ σημαίνει ότι χτίζονται προϋποθέσεις αναγέννησης του κινήματος, του λαού, συγκέντρωσης δυνάμεων, σε όφελος του λαού».

ΤΑ ΝΕΑ: Επτά κρίσιμες ημέρες

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ένα κρίσιμο επταήμερο ξεκινάει μετά το πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, στον οποίο οι πολίτες έδωσαν μήνυμα υπέρ της πολιτικής σταθερότητας, απορρίπτοντας ουσιαστικά την περί (δημοψηφίσματος) συνθηματολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.

KONTRA NEWS: Να ετοιμάζει τα μπαγκάζια της η τρόικα

Η εφημερίδα γράφει ότι «η συντριβή των κομμάτων του μνημονίου και ο απόλυτος διασυρμός του συστήματος των χρεοκοπημένων καναλιών της διαπλοκής που τέθηκαν στην υπηρεσία των ξένων τοκογλύφων προκειμένου να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό, προκαλούν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις».

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ισχυρό προβάδισμα- Θεσσαλονίκη: στο δεύτερο γύρο θα κριθεί η μάχη


           ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: