Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ

ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ του 2012, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ΧρήστοςΠαππάς, που αυτή τη στιγμή είναι προφυλακισμένος με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για τη σατιρική...
ιστοσελίδα «Γέροντας Παστίτσιος».

Ο Παππάς υποστήριζε πως ο δημιουργός της ιστοσελίδας «υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο». Πριν από λίγες μέρες, ο δημιουργός της ιστοσελίδας, ο 27χρονος Φίλιππος Λοΐζος, καταδικάστηκε σε δεκάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή για «καθύβριση θρησκεύματος». Ο νεοναζιστής βουλευτής δικαιώθηκε.

Το δικαστήριο όχι μόνον προβίβασε το μοναχό Παΐσιο, κατά κόσμον Αρσένιο Εζνεπίδη (1924-1994), σε θρήσκευμα, παρά και εξάντλησε την αυστηρότητά του σε εκείνον τον άτυχο που τόλμησε να το σατιρίσει.

Το δικαστήριο δικαίωσε τους Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας, τους οπαδούς του χειρότερου σκοταδισμού, της πιο βλακώδους μισαλλοδοξίας -αυτούς που ουρλιάζουν έξω από θεάτρα, αυτούς που κραδαίνουν πελώριους σταυρούς στις διαδηλώσεις εναντίον των άθεων, των ομοφυλόφιλων και λοιπών καταραμένων. Το δικαστήριο δικαίωσε τον Τορκεμάδα της Ιεράς Εξέτασης και τον Αραβα χαλίφη που έκαψε τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, με το επιχείρημα πως «εάν περιέχουν αυτά τα χειρόγραφα ό,τι και το Κοράνιο, είναι περιττά. Αν περιέχουν πράγματα αντίθετα, τότε είναι επιζήμια». Το δικαστήριο δικαίωσε τη θεοκρατία: τους Ταλιμπάν που ανατίναξαν αρχαία αγάλματα του Βούδα, το Αλάθητο του Πάπα, τις πυρές των αιρετικών, αυτούς που κατακρεούργησαν την Υπατία.

Το δικαστήριο τιμώρησε την ελευθερία της έκφρασης, το Διαφωτισμό, τον Γαλιλαίο, τον Τζιορντάνο Μπρούνο, τη Γαλλική Επανάσταση, το Πνεύμα του Ορθού Λόγου, τους Αμερικανούς καθηγητές Πανεπιστημίων που επιμένουν να διδάσκουν στους φοιτητές τους πως ο Ανθρωπος δεν είναι θεϊκό δημιούργημα, παρά εξελίχθηκε από τον πίθηκο. Το δικαστήριο τιμώρησε τον Καζαντζάκη που αφορίστηκε και τις μοιχαλίδες που εκτελούνται διά λιθοβολισμού από τους μουλάδες που εφαρμόζουν το νόμο του Θεού, τη σαρία.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου με δίδαξε δύο πράγματα: πρώτον, πως τα χειρότερα εγκλήματα έγιναν, και γίνονται, στο όνομα του Θεού, και πως το να φτιάχνεις σήμερα, στην Ελλάδα του 2014, παστίτσιο στο Ιντερνετ είναι ποινικό αδίκημα. 


              enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: