Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ο Φρανκενστάιν των μπιφτεκιών θα πωλείται από την ερχόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο!

Έρχεται το τεχνητό μπιφτέκι. Μερικά στοιχεία δίνονται στη συνέχεια.Η παρασκευή του μπιφτεκιού του σωλήνα κοστίζει 289.000 ευρώ!Έχει χρώμα γκρι και υφή σαν του καλαμαριού...
Άγνωστος επιχειρηματίας πίσω από την χρηματοδότηση των ερευνών του εργαστηρίου του πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, εδώ τίθονται τα ερωτήματα: Ποιός θα το δοκιμάσει πρώτος; Θα λύσει το πρόβλημα του υποσιτισμού;

Μπορεί να το έχουμε δει σε ταινίες, αλλά πλέον είναι πραγματικότητα. Το πρώτο μπιφτέκι του σωλήνα θα σερβίρεται από την ερχόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο και θα αποτελείται αποκλειστικά από κρέας που έχει παρασκευαστεί σε εργαστήριο.

Οι παρασκευαστές του μπιφτεκιού Φράνκεστάιν πιστεύουν ότι με το δημιούργημά τους θα καλυφθούν οι παγκόσμιες ανάγκες για πρωτείνη χωρίς να χρειάζεται να θυσιάζονται ολόκληρα κοπάδια αγελάδων.

Το "Frankenburger", το οποίο κόστισε 250.000 λίρες για να παρασκευαστεί αποτελείται από 3.000 λεπτές λωρίδες κρέατος το οποίο "δημιουργήθηκε" από βλαστοκύτταρα αγελάδας.Το κρέας είναι γκρι και είναι γλοιώδες και η υφή του μοιάζει με του καλαμαριού.

Δημιουργός του "μπιφτεκιού φρανκεστάιν" είναι ο καθηγητής Μάρκ Πόστ από το πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ στην Ολλανδία.Η έρευνά του χρηματοδοτήθηκε από έναν ανώνυμο επιχειρηματία ο οποίος πιθανότατα θα είναι και ο πρώτος που θα δοκιμάσει το μπέργκερ.
Μπιφτέκι - τέρας σε 4 βήματα
Το πρώτο βήμα είναι να πάρουμε βλαστοκύτταρα από τους μυες της αγελάδας.
Το δεύτερο είναι να βυθιστούν σε ένα θρεπτικό μείγμα μέχρι να πολλάπλασιαστούν δημιουργώντας έναν κολλώδη ιστό με την περιεκτικότητα ενός μισομαγειρεμένου αυγού.
Αυτός ο μυς που προκύπτει δένεται με Βέλκρο και τεντώνεται.
Τελικά, προκύπτουν 3.000 λωρίδες από το κρέας και ψιλοκόβεται μαζι με 200 κομμάτια από παρασκευασμένο λιπος στο εργαστήριο και έχουμε στα χέρια μας ένα μπιφτέκι.

Η διαδικασία είναι μεγάλη σε διάρκεια αλλά και ακριβή. Κάποια στογμή όμως θα χρειάζονται μόλις 6 εβδομάδες για να φτάσει στα ράφια των σουπερ μάρκετ.


                  klydonas

Δεν υπάρχουν σχόλια: