Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΚΕΠΑ

Είχα καιρό να γράψω για τις «Επιτροπές Ταλαιπωρίας» και σε πολλές περιπτώσεις ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ που ακούν στο όνομα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηριών και, ίσως κάποιοι να σκέφτηκαν πως... επιτέλους, διορθώθηκαν κάποια πράγματα σε τούτο τον τόπο.

Δυστυχώς, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ.

Τα…. «Θαύματα» των ΚΕΠΑ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, και είναι τέτοια, που θα τα ζήλευε (ας μου συγχωρεθεί αυτό που θα πω) ακόμα και ο ΚΥΡΙΟΣ.

Στη «Χώρα Του Ποτέ», εδώ και χρόνια, πρέπει τα Άτομα Με Αναπηρίες τα οποία δικαιούνται τις όποιες παροχές, να λιγοστέψουν, αν είναι δυνατόν να πάψουν να υπάρχουν για να δώσει το κράτος «πρόνοιας» τα χρήματα «αλλού», εκεί που για τους… «προοδευτικούς», θα πιάσουν τόπο, και αργότερα θα γίνουν ψήφοι….



Έτσι, με το που μπαίνει ο ασθενής στην επιτροπή, μετά από λίγο, βγαίνει «Υγιής» χωρίς «κανένα πρόβλημα», Η, με το πρόβλημα, την Πάθηση του, σε…. «ύφεση», το οποίο μεταφράζεται σε Μείωση του ποσοστού Αναπηρίας από την πάθηση του, και διακοπή των όποιων παροχών σε χρήμα δικαιούται.

Έτσι, Απλά, το Θαύμα έγινε…..

Βέβαια, να υπενθυμίσω πως για να κάνουν οι επιτροπές τα θαύματα τους, έχουν και βοηθήματα τα οποία έβγαλαν άλλες, «επιστημονικές επιτροπές» και μιλώ για το γνωστό ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΟ τον Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας, που μετατρέπει τον ΑΡΡΩΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ σε «αριθμούς» στον ΤΖΟΓΟ των εταιριών θαυμάτων που είναι τα ΚΕΠΑ.

Τα Κέντρα Επιδιόρθωσης Παθήσεων και Αναπηριών.

Και να αναφέρω ΕΝΑ από τα πάρα πολλά περιστατικά, πρόσφατο μάλιστα.

Ασθενής με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (να υπενθυμίσω πως οι συγκεκριμένοι ασθενείς είναι τα ποιο εύκολα θύματα των Επιτροπών, μιας και η πάθηση τους ΔΕΝ είναι απλή νευρολογία αλλά ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ το έχω γράψει εκατοντάδες φορές), βρέθηκε να περνά επιτροπή.

Ξέρετε σε πόση ώρα πέρασε; Σε ένα τέταρτο. Θα μου πουν κάποιοι, τι σημασία έχει η διάρκεια.

Έχει φίλοι μου, αφού μόνο για να διαβάσει ο νευρολόγος της επιτροπής τον εισηγητικό φάκελο του ασθενή ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ θα χρειαζόταν τουλάχιστον αυτό το χρόνο, χώρια να εξετάσει τον ασθενή, να διαβάσουν και τα υπόλοιπα μελή της επιτροπής τον φάκελο της δεύτερης πάθησης και να δουν τις εξετάσεις..

Έγινε λοιπόν η εξέταση από ΟΛΗ την επιτροπή, και όταν ο ασθενής πήρε τα αποτελέσματα είδε το ποσοστό του που είχε στην κύρια πάθηση μειωμένο και το επίδομα που μέχρι εκείνη τη στιγμή έπαιρνε, κομμένο διότι ο γιατρός έκρινε πως η πάθηση του ήταν σε «Ύφεση», άρα, και θα μπορούσε να εργαστεί αλλά και θα θεραπευόταν (αν δεν είχε ήδη θεραπευτεί από το πρόσφατο θαύμα).

Φυσικά ο άνθρωπος έκανε ένσταση για να περάσει Δευτεροβάθμια επιτροπή (νέα ταλαιπωρία)…

Σας τα περιγραφώ χωρίς πολλές λεπτομέρειες, αλλά όσοι πέρασαν τα ίδια (και είναι πολλοί) καταλαβαίνουν.

Καταλαβαίνουν πως ακόμα ένας συνάνθρωπος έπεσε θύμα «ξεπέτας» (να την πούμε;) από την επιτροπή, έπεσε σε ανθρώπους που είναι ΑΣΧΕΤΟΙ από την πάθηση η οποία όπως έχω γράψει στο παρελθόν ΞΕΓΕΛΑ ακόμα και τους πιο ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ σε αυτήν, έπεσε θύμα της «διαταγής περικοπών». Όπως είπα και πιο πάνω, υπέβαλε ένσταση την Ίδια στιγμή που του εκτύπωσαν την απόφαση, αλλά απευθύνθηκε και στον Συνήγορο του Πολίτη, και σε δικό του Δικηγόρο, προκειμένου να παραλάβει Αντίγραφο του χειρόγραφου φακέλου της Επιτροπής, και να προβεί στα Νόμιμα.

Θα επανέλθω με νεώτερα.

Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: