Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΚΑΙ Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΙΙ

Αυτή η χώρα, δεν πρόκειται να αλλάξει ΠΟΤΕ όσο αφορά την «νοοτροπία» που επικρατεί για τα άτομα με αναπηρίες και Χρόνιες Παθήσεις, τα οποία, μέρα με τη μέρα, με τους...
«σχεδιασμούς των ειδικών», τα πετά στο περιθώριο, έτσι, γιατί πρέπει να γλυτώσει «κονδύλια», να γλυτώσει παροχές.

Και ας βγαίνουν οι «αρμόδιοι» να δηλώνουν πως «ΘΑ αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ευαίσθητων κατηγοριών».

Δηλώσεις που μένουν δηλώσεις, και ατέλειωτα ΘΑ.

Η ταλαιπωρία, γίνεται μεγαλύτερη, γιατί ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ…. Δώσε τους από τη μια μπόλικα ΘΑ, δώσε τους «ψεύτικες ελπίδες» και από την άλλη, άσε να ανεβαίνουν τον ΓΟΛΓΟΘΑ που ΕΣΥ τους ετοίμασες για να μην έχουν ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ.



Δεν είναι Συνέλληνες δικά μου λόγια αυτά. Είναι ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ από ασθενείς με χρόνιες παθήσεις οι οποίοι πέρασαν πρόσφατα από κάποια «ΣΦΑΓΕΙΑ», από επιτροπές Αναπηριών, και ως εκ θαύματος, έγιναν «καλά».. Η σημερινή αναφορά, είναι για ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, οι οποίοι εδώ και χρόνια είναι τα εύκολα ΘΥΜΑΤΑ των υγειονομικών επιτροπών και των ΒΡΩΜΙΚΩΝ παιχνιδιών των αρμοδίων, των «επιστημονικών επιτροπών» οι οποίες συντάσσουν, και ανανεώνουν (έτσι, για να δικαιολογούν τον μισθό τους) «ΛΙΣΤΕΣ ΚΤΕΟ ΑΣΘΕΝΩΝ», με παθήσεις και ποσοστά αναπηρίας, έτσι, για να έχουν οι επιτροπές έναν «μπούσουλα» για να παίξουν πιο εύκολα με τους ασθενείς και τις ζωές τους.


Έγραψα πάρα πολλές φορές, πως η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, είναι ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ.. Αν ο Νευρολόγος ΔΕΝ έχει ασχοληθεί για χρόνια με αυτήν, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

Τι ΔΕΝ καταλαβαίνετε οι «αρμόδιοι»;

Διαβάστε τι λέει ασθενής που πέρασε πρόσφατα επιτροπή…

«ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΚΕΠΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΩΣΑΝ 40%.ΠΟΛΛΑΠΛΗΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΜΕ ΟΠΤΙΚΗ ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ! ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΜΗΝΟ! ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΧΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ! ΚΑΝΩ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ !ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΟ 50% ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΟΥΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ! ΜΟΥ ΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΩ ΟΛΗ ΤΗ ΒΟΥΛΗ!»

Θέλετε και συνέχεια;

«Ειλικρινά θα θελα να ξέρω αυτοί οι ανεγκέφαλοι που αποφασίζουν για εμάς ξέρουν τι σημαίνει σκπ; Αν ήξεραν δε θα μας αντιμετώπιζαν τόσο απάνθρωπα»

«Αν την είχαν όμως να δεις πως θα καταλάβαιναν»….

Τα λέει ΟΛΑ το τελευταίο σχόλιο.

ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ, ΟΙ «ΑΡΜΟΔΙΟΙ», ΟΙ «ΕΙΔΙΚΟΙ» ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΞΕΓΕΛΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ, ΤΟΤΕ, ΙΣΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΤΕ ΤΙ ΓΟΛΓΟΘΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΚΠ.

Αλλά ξέχασα, η αλήθεια είναι πως ΔΕΝ θέλετε να καταλάβετε, ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.

Το ΜΟΝΟ που σας ενδιαφέρει είναι να κάνετε ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή των ανθρώπων αυτών, το ΜΟΝΟ που σας ενδιαφέρει, είναι να «κόψετε» όσο γίνεται περισσότερους.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά , αλλά όχι ακόμα…

Θα κλείσω (για την ώρα), με ένα σχόλιο ασθενή, το οποίο ταιριάζει «γάντι» στον παραλογισμό και την απανθρωπιά που αντιμετωπίζουν ΟΛΑ τα Άτομα Με Αναπηρίες και Χρόνιες Παθήσεις…

«Φαντάζομαι ότι πολύ σύντομα θα αποτελεί νόμο του κράτους η ευθανασία??»

Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: