Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

«ΑΛΛΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΒΡΟΝΤΑ Ο ΜΥΛΟΣ»…ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΝΕΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Αυτοί που διέλυσαν την Γιουγκοσλαβία το 1991 και στην πορεία αιματοκύλησαν τους λαούς της, είναι οι ίδιοι που προωθούν την λεγόμενη «Συμφωνία των Πρεσπών»».

ΗΠΑ – Ε.Ε. – ΝΑΤΟ μαζί με τις εγχώριες αστικές τάξεις και...
τις κυβερνήσεις διυλίζουν τον κώνωπα.

Όλοι τους αποτελούν τον κρίκο μιας αλυσίδας που έχει για στρατηγική, ισχυρά μονοπωλιακά συμφέροντα που αντιπαλεύουν μεταξύ τους, να έχουν κάτω από την <<μπότα>> τους, κράτη και λαούς, χωρισμένα σε τμήματα σφαιρών επιρροής τους.

Τα βαλκάνια για άλλη μια φορά βρίσκονται στο επίκεντρο σφοδρών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και σε αυτή την κατεύθυνση ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – Ε.Ε., αξιώνουν να λυθούν οι όποιες διαφορές της χώρας μας με το κράτος των Σκοπίων.

Η διαδρομή για την επίλυση των όποιων διαφορών, περνάει μέσα από τον συστημικό σωλήνα των εντάσεων, των εθνικισμών, από εκατέρωθεν πλευρές.

Στόχος να αθωώσουν τον ιμπεριαλιστικό παράγοντα κάθε απόχρωσης, που είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για τα προβλήματα που προκύπτουν μεταξύ των λαών των Βαλκανίων και δρα σαν παράγοντας αποσταθεροποίησης.

Αυτό τον ρόλο υπηρετούν και τα λεγόμενα συλλαλητήρια για την Μακεδονία.

Εκμεταλλεύονται τον αγνό πατριωτισμό του Ελληνικού λαού, διαστρεβλώνοντας το περιεχόμενο του.

Τα συλλαλητήρια αυτά αθωώνουν τους μοναδικούς ενόχους που ετοιμάζουν να μετατρέψουν πάλι την περιοχή της βαλκανικής σε πυριτιδαποθήκη. Τον ιμπεριαλισμό, τα μονοπώλια, τους καπιταλιστές.

Καθόλου τυχαίο ότι οι ομιλητές αυτών των συλλαλητηρίων δεν μιλάνε για τον ρόλο του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε, των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, τον ισχυρό ανταγωνισμό που έχουν μεταξύ τους, για το ποια ιμπεριαλιστική δύναμη, ποιας χώρας, πιο μονοπώλιο, θα κυριαρχήσει στο πεδίο της οικονομίας και της πολιτικής, σε στόχο την ενσωμάτωση, την καθυπόταξη των λαών της περιοχής.

Ο εθνικισμός που είναι η άλλη όψη του κοσμοπολιτισμού δεν είναι πατριωτισμός, αποτελεί μικροαστικό πολιτικοιδεολογικό ρεύμα που το σύστημα συντηρεί και ενίοτε τον προωθεί, για να υπηρετήσει συμφέροντα που δεν έχουν να κάνουν με τον λαό και τις ανάγκες του.

Ο εθνικισμός των Βαλκανίων μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, βοήθησε τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε., να διεισδύσουν στα βαλκάνια, να γίνουν τοποτηρητές του, με κράτη και ηγέτες μαριονέτες τους, για την προώθηση ισχυρών μονοπωλιακών οικονομικών συμφερόντων, που έχουν και ανταγωνισμό μεταξύ τους.

Αυτό τον εθνικισμό θέλουν να μεταδώσουν στον Ελληνικό λαό που είναι τσακισμένος από τις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές των << μνημονίων >>, τις πολιτικές του κεφαλαίου, της Ε.Ε και παράλληλα απογοητευμένος. Αφού μεγάλο τμήμα του είχε προσδοκίες από τα ψέματα και τις αυταπάτες που καλλιέργησε ο Σύριζα.

Με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια στην σημερινή πολιτική συγκύρια για το σύστημα και το αστικό πολιτικό προσωπικό του.

Η λαϊκή συνείδηση να μένει χειραγωγούμενη στις συμπληγάδες του συστήματος, ο λαός να μην αντιλαμβάνεται τις διάφορες μεταμφιέσεις, που στόχο έχουν να βάλουν εμπόδια στην ριζοσπαστική χειραφέτηση του.

Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού. Είναι η πάλη και ο αγώνας για δουλειά με δικαιώματα, για μόρφωση, υγεία, πολιτισμό, ελεύθερο χρόνο.

Είναι ο αγώνας για όσα η προκρούστεια κλίνη του καπιταλισμού, συνθλίβει χάριν της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

Ο πατριωτισμός έχει περιεχόμενο, περιέχει την ταξική αλήθεια του λαού, δεν είναι άναρθρες κραυγές, μίση, μισαλλοδοξίες.

Αυτόν τον πατριωτισμό πρέπει να αναδείξει ο λαός μας και όχι τον κάλπικο, τον συστημικό και των παραγώγων του, που τον <<εκπαιδεύουν>> να ζει με μειωμένες απαιτήσεις, χωρίς δικαιώματα, για να αυγατίζουν τα κέρδη μιας κοινωνικής μειοψηφίας, των καπιταλιστών.

Το σύγχρονο καθήκον του λαϊκού πατριωτισμού σήμερα, είναι να παλέψει, να αντισταθεί, στους πολεμοκάπηλους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Ε.Ε και κάθε ιμπεριαλιστικής συμμαχίας που επιβουλεύεται την ανεξαρτησία και κυριαρχία του λαού.

Ναι στον πατριωτισμό των λαών, που προωθούν την ειρήνη , την φιλία, την συνεργασία, την αλληλεγγύη , το αμοιβαίο όφελος, όχι στον εθνικισμό, όχι τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου. Αποτελούν την συγκάλυψη της πιο στυγνής ταξικής, αντιδραστικής πολιτικής εις βάρος των λαών, που τους ουδετεροποιεί , τους ακινητοποιεί, αδρανοποιεί, στην προοπτική να ανατρέψουν τον ζυγό της ταξικής εκμετάλλευσης από την πλάτη τους και κοινωνικά να απελευθερωθούν.

Γιατί εκεί βρίσκεται η αλήθεια για τους λαούς, για την ευημερία και προκοπή τους, χωρίς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, μίση, ρατσισμούς, εντάσεις, εθνικισμούς και φασισμούς.

Σαββίδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: