Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

Ελλάδα έτος 2019.
Ελλάδα, χώρα της οικονομικής «κρίσης», από την οποία σύμφωνα με τους «αρμοδίους», έχουμε βγει.

Ελλάδα των…. «αγορών» (στις οποίες μετά από θυσίες θα βγούμε για…

ψώνια)…

Ελλάδα, του ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ και του ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας.

Ελλάδα, η χώρα που έτσι και έχεις κάποια αναπηρία, κάποιο χρόνιο νόσημα, και δεν έχεις χρήματα, είσαι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ. Σε έχουν καταδικάσει οι «αρμόδιοι», τα αφεντικά τους, και ΟΛΟΙ εκείνοι που έχουν μια καρέκλα και διαχειρίζονται την ΥΓΕΙΑ της χώρας. Δεν είναι δικά μου λόγια αυτά, είναι ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ανθρώπων που είχαν την ΑΤΥΧΙΑ να μπλέξουν με το Σύστημα Υγείας της χώρας, ένα πολύπαθο σύστημα υγείας πάνω στο οποίο εδώ και χρόνια ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ κάθε είδους χαρτογιακάδες φυτεμένοι από τις εκαστοτε κυβερνήσεις.

Έγραψα πολλές φορές για τα «ΘΑΥΜΑΤΑ» που γίνονται στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηριών, στις επιτροπές όπου κατόπιν «οδηγιών» ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ οι ασθενείς, έγραψα πολλές φορές για το «Κράτος με τις επιλεκτικές ευαισθησίες» του, οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα το παιχνίδι με τον ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ, με τις ΖΩΕΣ του κοσμάκη, αλλά όπως είδα οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, πέρα από τα «παράπονα» τους, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Αναφέρθηκα πολλές φορές στη «ΛΙΣΤΑ ΚΤΕΟ ΑΣΘΕΝΩΝ», το ΑΘΛΙΟ ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΟ του Ανθρώπινου Πόνου, τον «Ενιαίο πίνακα προσδιορισμού ποσοστού αναπηρίας», το «ΕΡΓΑΛΕΙΟ» των διαφόρων επιτροπών για να «κόβουν» όλο και πιο πολλούς ασθενείς από τις όποιες παροχές δικαιούνται.

Και το έγραψα επίσης πάρα πολλές φορές, πως ζητούμενο ΟΛΩΝ αυτών είναι να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός ατόμων με μόνιμες «βλάβες», με αναπηρίες, έτσι που το κράτος να γλυτώνει χρήματα.

Το… «εργαλείο» λοιπόν, το ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΟ, βοηθά να γίνονται στις μέρες μας «θαύματα», να βλέπουν τυφλοί, να φυτρώνουν κομμένα ανθρώπινα μέλη, κλπ. Ήταν μάλιστα τόσο πετυχημένο «θαυματουργό εργαλείο», που λίγο πριν φύγει το 2018, οι… «ειδικοί», έπιασαν και ΑΝΑΝΕΩΣΑΝ το μπακαλοτέφτερο αυτό, και έτσι, η «ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ», και η «αρμόδια επιτροπή ειδικών» παρουσίασαν τον ΝΕΟ Ενιαίο πίνακα προσδιορισμού ποσοστού αναπηρίας, ο οποίος και προβλέπεται να αυξήσει τα «Θαύματα» των ΚΕΠΑ, μειώνοντας έτσι (ακόμα και μηδενίζοντας αν είναι δυνατόν) τον αριθμό των ατόμων με αναπηρίες που «επιβαρύνουν τα δημόσια ταμεία».

Πριν κλείσω, θα σας μεταφέρω ΔΥΟ σχόλια ασθενών.

«πέρσι τα Χριστούγεννα είχαν βγάλει νέο πίνακα αναπηρίας φέτος ξάνα βγάλανε δηλαδή κάθε χρόνο θα βγάζουν καινούργιο πίνακα ?»

«ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ. ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΗΠΑΤΟΣ ΔΙΝΟΥΝ 80% ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΠΙ ΑΠΟΡΡΙΨΕΩΣ ΤΟΥ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΟΣ >80% .ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΟΣ ΗΠΑΤΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΑΚΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΖΕΙ, ΠΟΣΗ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΠΙΑ.»

Δεν τελειώνουμε εδώ. Θα έχουμε συνέχεια, μια και πολλοί ασθενείς πλέον κινούνται νομικά εναντίον ΟΛΩΝ εκείνων που παίζουν με τις ζωές τους.

Καιρός ήταν να βάλει λουκέτο η «Κρατική Εταιρία Θαυμάτων» μήπως και σωθεί ο κοσμάκης.

Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: