Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

ΚΕΠΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

Αν και έχω καιρό να γράψω για τα περιβόητα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηριών, πιο γνωστά στους ασθενείς σαν «ΚΕΝΤΡΑ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΩΝ» ή...
«ΚΕΝΤΡΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΩΝ», και ένα σωρό άλλα ονόματα, αυτό δεν σημαίνει πως έκαψα να έχω επαφή με ασθενείς που η ΚΑΤΑΡΑ το έφερε να πρέπει να περάσουν από τις συγκεκριμένες ΑΝΩΝΥΜΕΣ, επιτροπές. Ανώνυμες, γιατί ο ασθενής, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ, ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ.



Όχι μόνο λοιπόν διατηρώ τις επαφές μου, αλλά μαθαίνω και νέες λεπτομέρειες σχετικά με το τι συμβαίνει στις επιτροπές των ΚΕΠΑ, σχετικά με ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ, κλπ…..

Θα επαναλάβω, πως ΕΥΤΥΧΩΣ, οι περισσότερες επιτροπές πλαισιώνονται από ΣΩΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Το λέω αυτό, γιατί έχουν έρθει στο φως πάρα πολλές καταγγελίες ασθενών που σύμφωνα με τα λεγόμενα τους (επώνυμα πάντα), αντιμετωπίστηκαν από τους γιατρούς σαν σκουπίδια και όχι σαν άνθρωποι.

Υπάρχουν ΔΥΣΤΥΧΩΣ και τέτοιοι. Λίγοι, αλλά υπάρχουν.

Η λογική του παραλόγου στη χώρα μας που εφαρμόζεται σχετικά με την ΑΝΩΝΥΜΙΑ των γιατρών των επιτροπών, σύμφωνα μάλιστα και με μαρτυρία πρώην γιατρού επιτροπών ΚΕΠΑ, είναι (λέει), για να μην γνωρίζουν οι ασθενείς ονόματα γιατρών, και τους δώσουν «φακελάκι» για να περάσουν από την επιτροπή με υψηλό ποσοστό αναπηρίας.

Δηλαδή, το… «κράτος», προστατεύει τον εαυτό του αλλά και τους γιατρούς, από τους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες.

Μάλιστα (πολύ περιληπτικά), ο εν λόγο «επιστήμονας» υποστήριξε πως η ανωνυμία, προφυλάσσει τους Γιατρούς και από την «εκδικητικότητα» των ασθενών.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ οι ασθενείς, ΜΑΦΙΟΖΟΙ, ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΙ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΒΕΝΤΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ …..

Ας δούμε όμως την τοποθέτηση του «γιατρού» που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Βέβαια, τα ΜΜΕ, δεν ασχολούνται με τέτοιες ειδήσεις, γιατί αυτά θέματα, δεν «πουλανε».

«Ο πρώην ιατρός των ΚΕΠΑ, δήλωσε σε ποστ του, ότι είναι λοιπόν εύλογο να διατηρείται η ανωνυμία προκειμένου να αποφευχθεί η δωροδοκία.

«τα ονόματα των ιατρών δεν δίνονται για να μην γίνει προσπάθεια προσέγγισης με άλλη οδό, και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος. Δεν μπορείς έτσι να δωροδοκήσεις ιατρό».

Πρόκειται για ένα επιχείρημα που δεν θα ήταν καθόλου άστοχο, αν αφορούσε τη δημόσια υγεία. Αν και να θεσμοθετούνται νόμοι με βάση την παράνομη δωροδοκία, όταν χρησιμοποιείς τέτοιου είδους επιχείρημα είναι σαν να την επιβεβαιώνεις, ακόμη όμως και στην περίπτωση που το δεχτούμε, δεν ευσταθεί στην περίπτωση των ΚΕΠΑ, αφού η σύνθεση της επιτροπής αποφασίζεται λίγη ώρα πριν…..»

«Το δεύτερο επιχείρημα υπέρ της ανωνυμίας είναι η «προστασία των ιατρών από εκδικητικότητα». Χαρακτηριστική είναι η απάντηση της Λίζα Δράκου, ακτιβίστριας στον χώρο των ΑΜΕΑ.

«Εκδικητικές πράξεις; Σε ασθενείς απευθύνεστε, όχι σε εγκληματίες. Το θεωρώ προσβλητικό. Όταν αποτυγχάνει η εγχείρηση, σας δολοφονούν; Ή στα ΚΕΠΑ πάνε ποινικοί;»

Φαίνεται εδώ από την απάντηση ότι οι γιατροί μάλλον γνωρίζουν αυτό που προκαλούν με τις άδικες αποφάσεις τους, μιας και όπως αναφέρει ο ΣΔΘ:

«Δεν είναι εγκληματίας ο ασθενής, αλλά ως γνωστόν τα έντονα συναισθήματα επηρεάζουν την κρίση» και πρόσθεσε ως κερασάκι στην τούρτα:«στα ΚΕΠΑ πάνε όλοι. Και ποινικοί από τον Κορυδαλλό».

Ας δεχτούμε λοιπόν τις ανησυχίες περί εκδικητικότητας των ποινικών ασθενών του Κορυδαλλού που πάνε στα ΚΕΠΑ, αλλά με βάση αυτούς τους ασθενείς ψηφίζονται οι νόμοι;

Η πλειοψηφία των ασθενών δικαιούνται και συνεχίζουν να ζητούν τα στοιχεία των ιατρών, μιας και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που δεν έχουν εξεταστεί από γιατρό της ανάλογης ειδικότητας. Και αυτό είναι μόνο ένα από τα δίκαια παράπονα των ασθενών όσο αφορά τα δυσλειτουργικά ΚΕΠΑ.»

Πως σας φαίνεται Συνέλληνες;

Θα σας μεταφέρω δυο απαντήσεις από τον ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΩΝ ΑΜΕΑ προς τον συγκεκριμένο γιατρό, αλλά και προς ΟΛΟΥΣ τους «αρμοδίους», έτσι, για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους…

«Επομένως, σύμφωνα με αυτά που λέει ο γιατρός που δεν συμφωνεί με τη διαφάνεια στις ιατρικές διαδικασίες, οι υπόλοιπες υγειονομικές επιτροπές της Α.ΣΥ.Ε., της Α.Ν.Υ.Ε., της Α. Α. Υ. Ε., της Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής του Πυροσβεστικού Σώματος κινδυνεύουν από ασθενείς που δωροδοκούν! Με την ίδια λογική τότε δεν πρέπει κανένας ιατρός που απασχολείται σε δημόσια δομή, νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ιατρεία κτλ. να γνωματεύει με το όνομά του και την ειδικότητά του!».

«Τελευταίο που έγραψα στον γιατρό, αφού τα μάζεψε (διέγραψε ό,τι είχε γράψει) κι έφυγε άρον άρον, ήταν το εξής:
«Τέλος, επειδή μιλήσατε και για εγκληματική εκδικητικότητα, χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστές παρόμοιες αναφορές στην αστυνομία, θα ήθελα να σας μιλήσω περί εγκληματικότητας εκ μέρους όλων αυτών των ιατρών που κάπνιζαν ή και που επέτρεπαν το κάπνισμα μέσα στους χώρους εξέτασης των ασθενών, εκθέτοντας την υγεία ασθενών και συναδέλφων σε άμεσο κίνδυνο. Το κάπνισμα εκ μέρους του δημοσίου υπαλλήλου αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, ενώ θα ήθελα να αναλογιστείτε, εσείς, κατά πόσο η ανωνυμία και η απουσία ιατρικής συνείδησης επιτρέπει τέτοια συμπεριφορά, που σε μια πολιτισμένη χώρα θα είχαν αφαιρέσει αμέσως τις άδειες εξάσκησης ιατρικού επαγγέλματος.
Δύο μόνο ειδικά σώματα υπάρχουν στην Ελλάδα που λειτουργούν ανώνυμα. Οι ιατροί των ΚΕΠΑ και τα ΜΑΤ που έχουν δημιουργηθεί για να καταστέλλουν βίαια τους εγκληματίες και όχι μόνο.»

Πληρωμενες απαντήσεις, όχι μόνο στον εν λόγο «γιατρό», αλλά και στο ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Θα έχουμε και συνέχεια.

Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: