Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

ΤΕΝΤΩΝΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

Γράφει ο «αδιάλειπτος»
Η άδικη δολοφονία του μειονοτικού Έλληνα στην Αλβανία Κωνσταντίνου Κατσίφα, από τις δυνάμεις της Αλβανικής...

αστυνομίας, αξιοποιείται από διάφορους κύκλους στην χώρα μας αλλά και στην Αλβανία, για να αναζωπυρωθούν εθνικιστικά μίση, πλειοδοτώντας σε μια αδιέξοδη πολιτική για τους λαούς, που δείχνει το δέντρο και όχι το δάσος.

Πολιτική βολική για εκείνα τα κέντρα και εκείνα τα συμφέροντα, που στην κατεύθυνση του « διαιρεί και βασίλευε », θέλουν να σηκώνουν τείχη ανάμεσα στους λαούς, ώστε να μην αντιλαμβάνονται ότι ο εχθρός είναι κοινός και σίγουρα όχι ο γείτονας λαός.

Αυτή η στρατηγική που δεν παίρνει υπόψη τα συμφέροντα των λαών, την πλήρωσαν τα βαλκάνια από την δεκαετία του 1990, με την διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, με πολέμους και βάναυσες εχθροπραξίες, με την αλλαγή συνόρων και δημιουργία κρατών, προτεκτοράτων, όπως το Κόσσοβο.

Οι αιματοχυσίες αυτές και η μεταβολή συνόρων που έγιναν, είχαν υπευθύνους και συνυπεύθυνους.

Σίγουρα οι λαοί από μόνοι τους δεν αποφάσισαν να πάρουν τα όπλα και να αρχίζουν να σκοτώνουν ο ένας τον άλλον.

Το έδαφος είχε στρωθεί με μια αλόγιστη εθνικιστική ρητορεία από όλες της μεριές, που διευκόλυναν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε, για να χαράξουν νέες ζώνες επιρροής, με στόχο την εύρεση νέων αγορών, εκμετάλλευσης πρώτων υλών, φθηνών εργατικών χεριών.

Για αυτό τα επόμενα χρόνια μετά τους πολέμους, έγινε μεγάλη εξαγωγή κεφαλαίων στις χώρες της βαλκανικής και γενικότερα σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, μονοπωλιακοί κολοσσοί, μεγάλα καπιταλιστικά συγκροτήματα, επένδυσαν εκεί για την αυξανόμενη κερδοφορία τους.

Όταν οι λαοί είναι μονιασμένοι και σχεδιάζουν μόνοι το μέλλον τους, τότε ο ιμπεριαλιστικός παράγοντας αδυνατίζει να επέμβει.

Τα εθνικιστικά μίση και πάθη δημιουργούν εκείνο το εύφλεκτο υλικό, που μαζί με αλυτρωτικές βλέψεις, δημιουργούν τραγωδίες για τους λαούς.

Ήδη πολλοί άδραξαν την ευκαιρία από την άδικη δολοφονία του Έλληνα Κωνσταντίνου Κατσίφα, για να ξεδιπλώσουν μια επικίνδυνη ρητορεία, για να εγείρουν εθνικιστικά και ρατσιστικά πάθη.

Μέσα από λογικές συμψηφισμών και ταύτισης προσπαθούν έναν λαό να τον βάλουν απέναντι από έναν άλλο λαό τεντώνοντας επικίνδυνα το σχοινί του εθνικισμού.

Δεν πρέπει να στοχοποιείται κανένας λαός με τις εκάστοτε ηγεσίες του, που είναι δορυφόροι ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων και αντιλαϊκών συμφερόντων, από τις εγχώριες αστικές τους τάξεις στο σύστημα του καπιταλισμού.

Αυτοί είναι οι πραγματικοί εχθροί των λαών, που τους καταδικάζουν να ζουν στην ανασφάλεια, την αβεβαιότητα, την μιζέρια, το άγχος, την σχετική η απόλυτη φτώχια, που τους κάνουν πρόσφυγες, μετανάστες, που μοχθούν, για να ζουν στα πλούτη και την χλιδή μια κοινωνική μειοψηφία κηφήνων καπιταλιστών.

Καμιά αυταπάτη ότι η σημερινή συγκυβέρνηση ( Σύριζα – Ανέλ) όπως και όποιας άλλης Ελληνικής κυβέρνησης αστικής πολιτικής διαχείρισης με αυτή της κυβέρνησης της Αλβανίας, της κυβέρνησης Ράμα, πασχίζουν για την ευημερία των λαών, την πρόοδο και κοινωνική προκοπή.

Και εδώ δεν μιλάμε για προθέσεις, μιλάμε για ταξική – πολιτική επιλογή, γιατί η στρατηγική να συμμετέχεις σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε, δεν αποτελεί φιλολαϊκή στρατηγική, δεν προωθεί τα συμφέροντα των λαών, τουναντίον. Και εδώ από την εμπειρία της χώρας μας όλα αυτά τα χρόνια στην Ε.Ε μπορούμε να αντλήσουμε ορισμένα συμπεράσματα.

Το θλιβερό γεγονός με την δολοφονία του Έλληνα Κωνσταντίνου Κατσίφα δεν πρέπει να γίνει το άλλοθι για επικίνδυνα παιχνίδια ορισμένων κύκλων που δρούνε στις παρυφές του συστήματος.

Είτε απροκάλυπτα , είτε μεταμφιεσμένος, ο εθνικισμός πρέπει να καταγγελθεί, να αντιπαλεφθεί με όρους πολιτικούς για το περιεχόμενο του, γιατί ο εθνικισμός είναι στρέβλωση του πατριωτισμού και εξυπηρετεί αλλότρια για τον λαό, τους λαούς συμφέροντα.

Να μην αφήσουμε οι λαοί να γίνουν βορά εκμετάλλευσης από εκείνες τις δυνάμεις που έχουν συμφέροντα από την διχόνοια και την στείρα αντιπαράθεση, για να συντηρείται μια τεχνητή ένταση μεταξύ τους.

Το συμφέρον του κάθε λαού είναι να αδυνατίσει τις φωνές μίσους και μισαλλοδοξίας, να εντείνει την πάλη του για την ζωή που του αξίζει, να σηκώσει τοίχος στους αιμοσταγείς ιμπεριαλιστές, να πει όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για να μην ματώνουν οι λαοί για τα συμφέροντα των πλουτοκρατών.

Οι λαοί να καθορίσουν μόνοι τις τύχες τους, για την ειρήνη, την πραγματική κοινωνική ευημερία, που αυτή δεν μπορεί να έρθει σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης και αδυσώπητου ανταγωνισμού.

Αυτό είναι το σύγχρονο πατριωτικό καθήκον που πρέπει να ανταποκριθούμε.

Γιατί ο αληθινός πατριωτισμός έχει ταξικό περιεχόμενο και παράλληλα διεθνιστικό και δεν μοιράζει συγχωροχάρτι στους εκμεταλλευτές των λαών όποιας εθνότητας και να είναι αυτός.

Θα αντισταθούμε και θα νικήσουμε.

Οι λαοί δεν είπαν ακόμα την τελευταία τους κουβέντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: