Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

«Σε αυτή τη χώρα παιδί μου, δε σε βλέπουν σαν άνθρωπο. Σε βλέπουν σα σκουπίδι που πρέπει να το πετάξουν. Δεν έχεις δικαίωμα στη ζωή»….

Αυτά, και άλλα πολλά μου είπε χθες ο...

κυρ Ανέστης, άτομο καθηλωμένο στο αναπηρικό καροτσάκι χρόνια από Πολλαπλή Σκλήρυνση, εξιστορώντας μου τις περιπέτειες του, τις «εμπειρίες» του, από το «κράτος πρόνοιας», εμπειρίες ΙΔΙΕΣ με εκείνες χιλιάδων ΑΜΕΑ που ταλαιπωρούνται συστηματικά από τις διάφορες επιτροπές, αλλά κυρίως, από το «σύστημα» που τους θέλει μπαλάκι στα διάφορα «νόμιμα» αλλά κυρίως ΠΑΡΑΝΟΜΑ παιχνίδια του.

Σας έχω μεταφέρει ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Ατόμων με Αναπηρίες, ανθρώπων που χτυπήθηκαν από τη μοίρα, είτε από κάποια χρόνια πάθηση, είτε από κάποια άλλη συμφορά στη ζωή τους και καταδικάστηκαν να ζουν ΜΟΝΙΜΑ με κάποιο πρόβλημα.



Να ΖΟΥΝ. Έτσι αποφάσισε Ο Θεός, ΑΛΛΑ, οι άνθρωποι, αποφάσισαν άλλα. Έτσι, εδώ και χρόνια, βρίσκουν διάφορους τρόπους ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ των ΑΜΕΑ, τους οποίους τους εφαρμόζουν, γιατί πρέπει το «κράτος», να γλυτώσει ΧΡΗΜΑΤΑ, γιατί το «κράτος» ΔΕΝ πρέπει να πληρώνει Αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα, γιατί το «κράτος» ΔΕΝ πρέπει να πληρώνει τις υψηλού κόστους φαρμακευτικές αγωγές, γιατί το «κράτος» ΔΕΝ τους χρειάζεται αυτούς τους ανθρώπους…. Είναι ΕΜΠΟΔΙΟ στα σχέδια του για την «κατανομή των δαπανών».

Τα χρήματα που θα πάνε για την υγεία, για την αναπηρία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν «αλλού» (όπως και χρησιμοποιούνται άλλωστε. Εύκολο είναι να βρείτε ΠΟΥ.).

Έτσι, το «κράτος πρόνοιας» κατόπιν προτάσεων «ειδικής επιστημονικής επιτροπής», κατασκεύασε και τα σχετικά «εργαλεία» για την ΕΞΟΝΤΩΣΗ όσο γίνεται περισσότερων (αν όχι όλων που κατά εκεί βαδίζει το πράγμα δηλαδή) αναπήρων και χρόνια πασχόντων. Τη «Λίστα Παθήσεων», αλλά και τον «κατάλογο ποσοστών αναπηρίας», δυο ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΑ, ΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΚΤΕΟ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΑΥΤΗ ΝΟΜΙΜΑ.

Και τα «σφάγια», οι ανάπηροι, προσέρχονται στις επιτροπές, που σε πολλές από αυτές (ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΕΣ), τους περιμένουν «επιστήμονες» με ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ συμπεριφορά, τους περιμένουν «θαυματοποιοί» που τους γιατρεύουν, που ότι ΔΕΝ πετυχαν τα φάρμακα τους το πετυχαινουν οι συγκεκριμένοι «θαυματοποιοί» (οι οποίοι αυξάνονται γιατί η εντολή είναι να κόψουν όσο γίνεται περισσότερους, εντολή που εφαρμόζεται με κάθε επιμέλεια), και το αποτέλεσμα είναι ο ασθενής να μην έχει ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ.

Και μια λεπτομέρεια, έτσι όπως τα έχουν σχεδιάσει οι «ειδικοί» η αφαίρεση έστω και 1% ποσοστού αναπηρίας από κάποιο ασθενή, έχει ολέθρια αποτελέσματα γι αυτόν ακόμα και στην φαρμακευτική αγωγή του.

Επιτροπές πρωτοβάθμιες! Εκεί, γίνεται το «πρώτο σφαγείο». Βέβαια ο ασθενής έχει δικαίωμα ένστασης στην απόφαση τους σε περίπτωση μείωσης ποσοστού αναπηρίας και προσφυγής στις δευτεροβάθμιες οι οποίες βάσει δηλώσεων των «αρμοδίων» ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ.

Μάλιστα, υπάρχει και σχετική απόφαση του ΣΤΕ κατόπιν προσφυγής ασθενών.

Σύμφωνα όμως με καταγγελίες ασθενών, το παιχνίδι της ΣΦΑΓΗΣ συνεχίζεται ΚΑΙ στις δευτεροβάθμιες.

Και το σχέδιο ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ των αναπήρων συνεχίζεται και με άλλη τακτική..

Στέλνουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ ασθενείς με πιστοποιητικά εφ’ όρου ζωής να ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΕΠΑ, ακόμα και αν στις γνωματεύσεις των ασθενών αναγράφεται το απαιτούμενο από το επικαιροποιημένο κανονιστικό πλαίσιο ποσοστό αναπηρίας.

Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά για τα παιχνίδια με την αναπηρία στη χώρα μας..

Στο τέλος μάλιστα του μήνα που διανύουμε, είναι και μια ΜΑΥΡΗ επέτειος….

30 Νοέμβρη 1943 ΕΓΙΝΑΝ 283 ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ 1940-41….

Το μνημείο τους βρίσκεται στο Νοσοκομείο Σωτηρία…

Ήταν οι ανάπηροι του Αλβανικού μετώπου που το τότε κράτος για να τους ευχαριστήσει για την προσφορά τους στην πατρίδα τους έστειλε στο εκτελεστικό απόσπασμα….

Η ιστορία τελικά επαναλαμβάνεται και σήμερα, με την ΕΞΟΝΤΩΣΗ χιλιάδων ατόμων με αναπηρία……

ΤΟΤΕ τους εξόντωσε το απόσπασμα με τα όπλα.

ΤΩΡΑ, τα υπουργεία, οι νομοθέτες, οι επιστημονικές επιτροπές, τα ΚΕΠΑ……

Σύγχρονα «αποσπάσματα», με όπλα τις «λίστες» τους «καταλόγους», τον εξευτελισμό του Ανθρώπου με Αναπηρία.

Θα επανέλθω.



Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: