Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

ΥΓΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΛΑΦΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

«ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ», έτος 2018, θέματα και αποφάσεις για την υγεία, και ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Η «χώρα του ποτέ», κατά γενική ομολογία, έχει τους πιο….

«φωτισμένους» λειτουργούς, από τα πιο ψηλά, μέχρι και τα πιο χαμηλά κλιμάκια, γι αυτό άλλωστε και είναι μια διαρκώς αναπτυσσόμενη χώρα στην οποία ΟΛΑ, λειτουργούν άψογα (κατά τους ισχυρισμούς των κυβερνώντων). Ένα από αυτά που λειτουργούν «άψογα» τα τελευταία χρόνια, είναι και η ΥΓΕΙΑ, και αυτό χάρη στην ΑΞΙΑ διοίκηση των νέων επικεφαλής αυτής. (Μετά ξυπνήσαμε).

Είναι γεγονός, πως οι.. «τέως» διοικούντες αυτή τη χώρα, τα έκαναν ΜΠΑΧΑΛΟ ειδικά στον τομέα της υγείας ΥΠΕΡΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ τον, αλλά, και ΣΦΑΖΟΝΤΑΣ τους ιθαγενείς με διάφορες μεγάλες περικοπές.

Δεν θα το αναλύσουμε αυτό τώρα, δεν θα πούμε για το μαχαίρι που μπήκε παντού με αποτέλεσμα όποιος κάνει το λάθος και αρρωστήσει στη χώρα αυτή, αν δεν έχει χρήματα να πάει σε ιδιώτες, θα στέλνει χαιρετίσματα από το τρίτο σύννεφο δεξιά… Θα πούμε όμως για ένα ακόμα ΜΑΧΑΙΡΙ που μπαίνει στην υγεία.

Διαβάσαμε το άρθρο σε μια εφημερίδα της ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΤΕ, και γι αυτό είπαμε πιο πάνω «Ο Θεός να βάλει το χέρι του»….

Ας δούμε το άρθρο.

«"Μαχαίρι" ΕΟΠΥΥ σε αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες - Βάσει πλαφόν οι εξετάσεις ασφαλισμένων



Άγριο «τσεκούρι» σε μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες προωθεί ο ΕΟΠΥΥ µε το επιχείρημα να περιοριστούν τα φαινόμενα των πλασματικών εξετάσεων και να ''κουρευτούν'' οι δαπάνες, υιοθετώντας πλαφόν αυτήν τη φορά ανά μηχάνημα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''ΕΘΝΟΣ''.

Όπως δημοσιεύει η εν λόγω εφημερίδα, μετά το πλαφόν που τέθηκε ανά ΑΜΚΑ ασθενούς αλλά και ανά γιατρό για την πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων, τώρα η νέα... έμπνευση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ είναι να µπει «κόφτης» στα μηχανήματα που πραγματοποιούν μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες.

Η πράξη αυτή όμως, ενδεχομένως να προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους του οργανισμού, οι οποίοι θα δυσκολεύονται να βρουν διαγνωστικό κέντρο ή εργαστήριο εάν έχει κλείσει το πλαφόν. Κάτι ανάλογο, δηλαδή, µε ό,τι συνέβαινε µε τους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, που είχαν στη διάθεσή τους µόνο 200 δωρεάν επισκέψεις, οι οποίες τελείωναν μέσα στις πρώτες ημέρες του μήνα.

Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι µε την τελευταία υπουργική απόφαση τέθηκε περιοριστικό πλαφόν στις απεικονιστικές εξετάσεις ανά ασθενή, ενώ και ο ίδιος ο γιατρός δεν μπορεί να ξεπεράσει συγκεκριμένο αριθμό παραπεμπτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 δόθηκαν 350 εκατομμύρια ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις ασφαλισμένων του, εκ των οποίων περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ αφορούσαν σε αιματολογικές εξετάσεις, ενώ 150 εκατομμύρια ευρώ μοιράστηκαν σε οκτώ διαφορετικούς κωδικούς που αφορούσαν απεικονιστικές εξετάσεις. Μάλιστα, 76 εκατομμύρια ευρώ σχετίζονταν µε μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων (ΠΑΣΙ∆ΙΚ) µε επιστολή προς τον ΕΟΠΥΥ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τυχόν διαρροή των προσωπικών δεδομένων των ασθενών µε την αποστολή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων, αφού αυτά είναι έκθετα προς αντιγραφή, καθώς θα αποσταλούν χωρίς κωδικοποίηση. Όπως αναφέρουν τα µέλη του ΠΑΣΙ∆ΙΚ, «ο ανωτέρω τρόπος διενέργειας του ελέγχου (µέσω της μεταφοράς δεδομένων σε σκληρό δίσκο) προκαλεί εύλογες αμφιβολίες ως προς τη νομιμότητα της μεταφοράς των στοιχείων καθώς δεν λαμβάνετε υπόψη κανένα τεχνικό μέτρο προστασίας των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων τα οποία ζητάτε».»

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

ΚΟΦΤΗΣ λοιπόν στα μηχανήματα, στους Αξονικούς και Μαγνητικούς Τομογράφους. Και αυτό γιατί; Για να κουρευτούν λέει οι «δαπάνες», και να περιοριστούν οι «πλασματικές εξετάσεις». Το ΘΡΑΣΟΣ τους δεν έχει όριο. Από την μια μιλούν για εκσυγχρονισμούς, και από την άλλη ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να ελέγξουν ΠΟΙΟΙ συνταγογραφουν, και ΠΟΙΟΙ κάνουν τις εξετάσεις αυτές.

Μπαίνει λοιπόν ΜΑΧΑΙΡΙ, και την πληρώνουν ΟΛΟΙ….

Εξετάσεις που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ σε άτομα με ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΕΣ – ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΕΣ ΚΛΠ, λόγο «πλαφόν» ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ, και όχι μόνο αυτό.

Χαρακτηριστικά είναι σχόλια ασθενών σε forum. Ας δούμε ενα δυο!

«όταν εσύ θα έχεις κάνει 1 μέσα στο χρόνο, αν δεν έχεις άλλη διαθέσιμη και έχεις υποτροπή ή περνάς κεπα και πρέπει να έχει όσο ποιο κοντινή εξέταση γίνετε, δεν θα σε αφήνει.. Το άρθρο αναφέρετε σε πλαφόν ακόμα και στα διαγνωστικά όχι μόνο σε γιατρούς.
Αντε εσύ που πρέπει να κάνεις εξετάσεις που ξεπερνάνε το 626 του προνοιακού και να έχεις να πληρώσεις και μαγνητική ή αξονική για να περάσεις κεπα.
ΥΓ μπορεί να δέχονται τις εν λόγο εξετάσεις έως ένα χρόνο μετά, αλλά οι αλλαγές που μπορεί να έχει επιφέρει μια πάθηση σε έξαρση ή υποτροπή μπορεί να είναι μεγάλες ακόμα και μέσα σε ένα 3μηνο»

«Οι απεικονιστικές αυτες εξετάσεις μπορούν να σώσουν ζωές!! Και οι γιατροί δεν τις γράφουν για ψύλλου πήδημα….. Συμπέρασμα: Το κράτος βάζει πλαφόν κ στην ζωή του καθένα;;»

«όταν σου λέει ότι βάζει όριο στις πόσες συνταγογραφήσεις έχει κάθε γιατρός σημαίνει ότι οι γιατροί θα κάνουν υπερβολικό φιλτράρισμα στις εξετάσεις ή δεν θα τους φτάνουν. Το αποτέλεσμα θα είναι να μην φτάνουν οι εξετάσεις για τους εξεταζόμενους.»

Είναι πολλά τα σχόλια από ασθενείς στα διάφορα forum, μια και η απόφαση αυτή των «εγκεφάλων» του υπουργείου έσπειρε τον πανικό, και την ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ για το αύριο.

Θα μπορούσα να αναφέρω πολλές λεπτομέρειες, αλλά δεν χρειάζεται. Η ουσία είναι πως στη ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ, έχεις χρήμα, ζεις… Δεν έχεις;; ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

ΖΩΗ ΜΕ ΠΛΑΦΟΝ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Θα επανέλθω.



Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: