Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

ΜΑΘΗΤΗ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ… ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΝΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟ


Κανείς δεν αποκάλεσε τους μαθητές φασίστες. Φασίστες αυτοί που πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν...
καλέσματα με αλυτρωτικά συνθήματα.

Ο αγωνιστής έχει πρόσωπο, ταυτότητα, δεν δρα ύπουλα, στο σκοτάδι,συγκαλυμμένα. Αυτό αποτελεί γνώρισμα των φασιστών.

Αυτή την τακτική την ανέχονται και πολιτικές δυνάμεις του αστικού μπλοκ όπως η Ν.Δ, που ψάχνει να αποκομίσει πολιτικά οφέλη, πίσω από τα επικίνδυνα, πατριδοκάπηλα παιχνίδια που παίζουν στις πλάτες των μαθητών.

Σε όλο αυτό το σχέδιο που υφαίνεται και ξεδιπλώνεται αυτές τις ημέρες, στο στόχαστρο είναι οι μαθητές. Επιδιώκουν να φαλκιδεύσουν κάθε αίσθημα αγνού πατριωτισμού των μαθητών και να τον μετατρέψουν σε εθνικιστικό παροξυσμό, εθνικιστικό μίσος για τον γείτονα λαό.

Σε αυτούς τους σχεδιασμούς είχαμε αντιδράσεις – αντιστάσεις από την ίδια την μαθητική κοινότητα, που στην συντριπτική πλειονότητα της, αντιτίθεται στα τυφλά εθνικιστικά καλέσματα. Αντίδραση υπήρχε από εκπαιδευτικούς , γονείς, που θάφτηκαν επιμελώς από τα ΜΜΕ.

Εύστοχη ανακοίνωση ενός λυκείου της Φλώρινας που έλεγε ότι στον εθνικισμό δεν απαντάμε με εθνικισμό που αναδεικνύει και ποιοι επωφελούνται πίσω από τις εθνικιστικές διενέξεις, τις μισαλλόδοξες ρητορείες.

Οι μαθητές και η νεολαία γενικά δεν πρέπει να μείνουν αμέτοχοι, να σηκωθούν από τους καναπέδες, να παλέψουν, να αγωνιστούν, να αμφισβητήσουν, να ανατρέψουν.

Αυτή η πάλη δεν γίνεται από τους κήρυκες της λαϊκής υποταγής στις αξιώσεις των μεγάλων αφεντικών, της ολιγαρχίας του πλούτου, που καλούν τους εργαζόμενους να μην παλέψουν, να μην αγωνιστούν, για αξιοπρεπείς μισθούς, για δουλειά με δικαιώματα, όπως κάνουν οι «πατριώτες» της «χρυσής αυγής», που υπονομεύουν, προβοκάρουν, απαξιώνουν, κάθε εργατικό – λαϊκό αγώνα για καλύτερη ζωή.

Αυτοί οι βαστάζοι των μεγάλων αφεντικών είναι που «εκθειάζουν» σήμερα την μαθητική νεολαία και δρουν συγκαλυμμένα και διαδικτυακά, για να υιοθετήσουν οι μαθητές μισαλλόδοξα, αλυτρωτικά συνθήματα.

Αυτοί που όταν οι μαθητές είναι στους δρόμους για καλύτερη παιδεία, για ουσιαστική μόρφωση, τους χαρακτήριζαν τεμπέληδες και μπαχαλάκηδες και έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους, για να σταματήσουν τους μαθητικούς αγώνες, τις μαθητικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις.

Για την απαράδεκτη συμφωνία των «Πρεσπών» βάζουμε στο στόχαστρο το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την Ε.Ε, γιατί είναι δικιά τους έμπνευση, στα πλαίσια της Ευρωνατοικής ολοκλήρωσης των Δυτικών Βαλκανίων.

Να καταγγείλουμε τους εμπρηστές των πολέμων ιμπεριαλιστές, που με την συγκεκριμένη συμφωνία που τόσο πίεζαν, καλλιεργούν τον εθνικισμό και την μισαλλοδοξία στην περιοχή.

Η συμφωνία αυτή στοχεύει στην συντήρηση μιας τεχνητής έντασης που θα αναζωπυρώνεται από εθνικιστικούς κύκλους κάθε πλευράς ανάλογα με τις προτεραιότητες και τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, για να έχουν άλλοθι για επεμβάσεις κα έλεγχο της κατάστασης στα πλαίσια των ισχυρών γεωπολιτικών ανταγωνισμών και ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων.

Την γενικότερη περιοχή θέλουν να την κάνουν προγεφύρωμα των Ευρωνατοικών σχεδιασμών, για να αναχαιτιστεί κάθε επιρροή από την Ρωσική ιμπεριαλιστική πολιτική.

Σε αυτή την κατεύθυνση η συγκυβέρνηση ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ) παίζει τον ρόλο της εμπροσθοφυλακής, για την προώθηση αυτών των σχεδιασμών, μετατρέποντας ολόκληρη την χωρά σε Ευρωνατοικο στρατόπεδο, ξέφραγο αμπέλι για τους αιμοσταγείς ιμπεριαλιστές, που φτιάχνουν βάσεις σε όλη την Ελληνική επικράτεια και στρατιωτικά επιτελεία θανάτου.

Με αυτό το πλαίσιο οι μαθητές, η νεολαία, ο λαό ς γενικότερα πρέπει να αντιπαλέψει την συμφωνία των «Πρεσπών». Τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι, με την χώρα μας να παίρνει ενεργό μέρος σε αυτούς, για λογαριασμό της αστικής τάξης, για λογαριασμό της εγχώριας και μη πλουτοκρατίας.

Δεν είναι «εθνικό» συμφέρον να σφαχτούν οι λαοί, για τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των μονοπωλίων, που είναι έτοιμοι να αρπάξουν, να εκμεταλλευτούν, ενεργειακά κοιτάσματα, ενεργειακό πλούτο, πλουτοπαραγωγικές πηγές.

Ο σύγχρονος πατριωτισμός καλεί σε πάλη ενάντια σε αυτά τα σχέδια και όχι στοίχιση πίσω από ιμπεριαλιστικούς πόλους που καλούν αστικές δυνάμεις, φασίστες, χρυσαυγίτες, ακροδεξιοί, που σήμερα έγιναν Ρωσόφιλοι, εκθειάζοντας τον Ρώσικο ιμπεριαλισμό.

Αυτή την πάλη θέλουν να ματαιώσουν και μέσα στους μαθητές, για αυτό στα τυφλά καλέσματα των πατριδοκάπηλων, δεν υπάρχει καμιά αναφορά σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, σε πολεμοκάπηλους ιμπεριαλιστές, παρά μόνο αλυτρωτικά, επικίνδυνα, συνθήματα, για να ποτίσουν με το δηλητήριο του εθνικισμού την μαθητική νεολαία.

Να ναι σίγουροι ότι οι μαθητές δεν πατήσουν την μπανανόφλουδα του εθνικισμού που τους έχουν ρίξει και το αγωνιστικό μαθητικό κίνημα θα συμπορευτεί με τους αντιιμπεριαλιστικούς ταξικούς αγώνες του λαού, με την αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κοινωνική συμμαχία και σε κοινό βηματισμό θα αντεπιτεθούν , θα ανατρέψουν, για την μεγάλη κοινωνική – πολιτική ανατροπή.

Σαββίδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: