Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Ο ΜΟΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΥ – ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ



Το Σάββατο ο λαός στα εγκαίνια της ΔΕΘ πρέπει να διαδηλώσει μαχητικά, αγωνιστικά, ενάντια στην πολιτική που τσακίζει καθημερινά την ζωή του.
Ενάντια στην πολιτική που...
θεώρει τα δικαιώματα του λαού αγκυλώσεις και στρεβλώσεις για να καταργηθούν και να αυγατίζουν τα κέρδη των λίγων.
Ο αγώνας δεν είναι λαοσυνάξεις με άναρθρες κραυγές και με το αίσθημα στυγνού θυμικού να φωνασκώ μέχρι να εκτονωθώ.
Αυτός ο αγώνας είναι από πριν προδιαγεγραμμένος, ομογενοποιεί και γενικεύει χωρίς να βγαίνει κάποιο ουσιαστικό συμπέρασμα, εκμεταλλεύεται τις αγωνίες, τις έγνοιες και τα προβλήματα του λάου, που από την επομένη θα είναι στην γωνία και θα τον περιμένουν. Για αυτά του << λένε >>, είσαι αδύναμος, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, με στόχο να τον απογοητεύουν ώστε πιο εύκολα να τον χειραγωγούν στα πλαίσια του συστήματος.
Η πολιτική είναι ενιαία μέσα και έξω από την χώρα μας, που υποσκάπτει λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, υπονομεύει την ανεξαρτησίας  από τον λαό της.
Είναι η πολιτική της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ, των αστικών κομμάτων, που για λογαριασμό του κεφαλαίου εγχώριου και μη, για τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα τους, ρίχνουν  στα τάρταρα το βιοτικό επίπεδο του λαού η προχωράνε σε συμφωνίες  εξωτερικής πολιτικής όπως αυτή με το κράτος των Σκοπίων που έγινε κατά υπόδειξη του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε για την ευρωατλαντική ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων.
 Εξελίξεις επικίνδυνες που οι λαοί πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση,  χωρίς εθνικιστικά μίση και μισαλλοδοξίες, ώστε να αποκαλύψουν τα βρώμικα σχέδια των ιμπεριαλιστών  και τον αιματηρό ανταγωνισμό που έχουν μεταξύ τους.
Ανταγωνισμός για το ποια ιμπεριαλιστική δύναμη θα αποσπάσει μεγαλύτερα μερίδια από την διεθνή αγορά, μερίδια ενεργειακών κοιτασμάτων, θα ελέγξει τους δρόμους μεταφοράς τους και μεταφοράς εμπορευμάτων.
 Ανταγωνισμοί που βρίσκει τα  μεγάλα ιμπεριαλιστικά κέντρα  (ΗΠΑ – Ε.Ε – ΡΩΣΙΑ – ΚΙΝΑ)  να κονταροχτύπιουνται για το ποια δύναμη θα κυριαρχήσει, ποιανού καπιταλιστικού κράτους θα προωθηθούν ποιο αποτελεσματικά τα οικονομικά συμφέροντα, ποιον κλάδων της καπιταλιστικής οικονομίας.  
Από κοντά και περιφερειακές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις όπως της αστικής τάξης της Ελλάδας, της αστικής τάξης της Τουρκιάς κ. α που αξιώνουν την ανάμειξη τους σε αυτούς τους σχεδιασμούς που ονομάζουν και αναβάθμιση για να πάρουν και αυτές ένα κομμάτι από την μοιρασιά της πίττας.
Μόνο που αυτές οι εξελίξεις είναι επικίνδυνες, μετατρέπουν τα βαλκάνια και όχι μόνο σε πυριτιδαποθήκη, με τους λαούς όπως έχει δείξει η ιστορία να πληρώνουν το μάρμαρο   αυτών των σχεδιασμών.
Αυτό το παιχνίδι υφαίνεται  και στην Ανατολική Μεσόγειο στην ΑΟΖ της Κύπρου με την κατάσταση στην Μέση Ανατολή να είναι εκρηκτική και ένα φλεγόμενο τόξο από την Ουκρανία μέχρι την περιοχή μας να κάθεται στα κεφάλια των λαών χωρίς να ξέρουμε πως θα εξελιχθεί όλο αυτό το επικίνδυνο σκηνικό.
Αυτά είναι τα μεγάλα θέματα που πρέπει να αναδείξει ο λαός, να αντιπαλέψει αυτά τα επικίνδυνα σχέδια, να δημιουργεί ρήγματα καθημερινά σε αυτά,  στα αστικά κόμματα που τους στηρίζουν, στην φιλοιμπεριαλιστική πολιτική, στην πολιτική του κεφαλαίου.
Οι αγώνες του λαού μας για καλύτερη ζωή πάει νύχι – κρέας με τον αγώνα για την λαϊκή πατρίδα, που οι σφετεριστές του μόχθου και του ιδρώτα του λαού θα καταργηθούν, ο πλούτος θα διοικείται από τον ίδιο τον παραγωγό, με κριτήριο την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων διευρυμένων κοινωνικών - λαϊκών αναγκών και όχι με τα κέρδη των λίγων.
Αυτό τον αγώνα θέλουν να απαξιώσουν, να μειώσουν, να προβοκάρουν, να υπονομεύσουν, γιατί είναι αγώνας διαρκής μέχρι την  τελική νίκη, είναι συνεκτικός και όχι αποσπασμένος, έχει στρατηγική και δρα ενιαία οξύνοντας το ταξικό κριτήριο σαν οδηγό κα βάση για τις μεγάλες κοινωνικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο λαός μας, οι λαοί.
Ο μόνος πατριωτικός αγώνας είναι ο ταξικός αγώνας γιατί κάνει τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων, μαχητή, αγωνιστή, δείχνει τον δρόμο της φιλολαϊκής διεξόδου σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και τους υπηρέτες τους.
Αυτό να εκφραστεί ενιαία, ταξικά, στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και των αντιμονοπωλιακών κοινωνικών συμμάχων - δυνάμεων το Σάββατο στην ΔΕΘ στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους.
Αυτός είναι ο δρόμος του λαού ώστε το συλλαλητήριο να αποτελέσει το εφαλτήριο για κλιμάκωση της πάλης με την μαζική ένταξη λαϊκών δυνάμεων, για να δυναμώσουν οι αγώνες, για καλύτερους μισθούς, συντάξεις, ενάντια στους πλειστηριασμούς,  ενάντια στην φοροληστεία του λαού, για υγεία, παιδεία, ενάντια στους ιμπεριαλιστές  και στους βρώμικους αιμοσταγείς σχεδιασμούς τους.
Ένας λαός, ο  γίγαντας λαός,  ο λαός της αντεπίθεσης, να πλημυρίσει τους δρόμους στην Θεσσαλονίκη,  μαχητικά, με το μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
 Κλιμακώνουμε , συνεχίζουμε, μέχρι την νίκη.

Σαββίδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: