Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΕΠΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελλάδα, έτος 2018 (δεν λέω «σωτήριον» γιατί ΚΑΜΙΑ σωτηρία δεν υπάρχει σε αυτή τη χώρα, για αυτή τη χώρα), και τα άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις προσπαθούν να επιβιώσουν από τη μάχη με...
τις ασθένειες τους, αλλά κυρίως, από τον ανελέητο πόλεμο που δέχονται από πολιτικάντηδες, γραφειοκράτες, και…. «αρμοδίους» της όποιας ιδιότητας.

Η υγεία στην Ελλάδα ΝΟΣΕΙ, και οποιαδήποτε κίνηση από τους «αρμόδιους», την φέρνει όλο και πιο κοντά στο μοιραίο.

Αρρώστησες; Την πάτησες….

Τα ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ με την υγεία τα πληρώνουν ακόμα και με τη ζωή τους οι ασθενείς, αλλά κανένα αυτί δεν ιδρώνει.

Στις επιτροπές, οι ανάπηροι και χρόνια πάσχοντες αναστενάζουν.

Πρωτοβάθμιες, Δευτεροβάθμιες, ποσοστά αναπηριών, «λίστες» παθήσεων και ποσοστών αναπηριών, γιατροί, διοικητικοί, διευθυντές, ΟΛΑ αυτά και, άλλα, συνθέτουν τον ΓΟΛΓΟΘΑ που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς για να συνεχίσουν (ουσιαστικά) να ζουν.



Το «αρμόδιο» υπουργείο φρόντισε και φροντίζει να κάνει τις ζωές των ασθενών όσο γίνεται και πιο δύσκολες, φροντίζει να αυξάνει την ταλαιπωρία τους σε αντίθεση με αυτά που υποστηρίζει.

Στόχος; Να κοπούν όσο γίνεται περισσότεροι από τις επιτροπές, από τα ΚΕΠΑ, για να γλυτώνει το κράτος χρήματα από τις όποιες παροχές δικαιούνται οι ασθενείς. Να τονίσω πως για τις παροχές αυτές, οι περισσότεροι ασθενείς πλήρωναν ασφαλιστικές εισφορές.

Η τακτική των τελευταίων ετών, ΟΧΙ των μνημονίων, είναι να κόβουν από την υγεία, και να δίνουν αλλού…

Θα μιλήσουμε και γι αυτό, αλλά όχι τώρα.

Τώρα έχουμε να κάνουμε με τα ΚΕΠΑ, τα ΣΦΑΓΕΙΑ των ασθενών που με κρυφές, αλλά και επίσημες εντολές εκ των άνω, πετούν στο δρόμο ασθενείς, ΠΑΡΑΝΟΜΑ τις περισσότερες φορές.

Κατεβάζουν τα ποσοστά μέχρι και 50%, και «γιατρεύουν» πάσαν Νόσον.

Μπορεί το κράτος να ποντάρει στην ψυχική κούραση των ασθενών και να νομίζει πως θα σταματήσουν να κυνηγούν το δίκιο τους, αλλά κάνει πολύ μεγάλο λάθος.

Είναι πάρα πολλοί εκείνοι που αποφάσισαν να στραφούν στη δικαιοσύνη και να ζητήσουν τη βοήθεια της προκειμένου να αποκατασταθούν από τις ΑΔΙΚΙΕΣ τις ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ και τα «θαύματα» των ΚΕΠΑ.

Και κοιτάξτε «σύμπτωση», από τότε που μπήκε η δικαιοσύνη στη μέση, άρχισαν και ανοίγουν στόματα από τις υπηρεσίες, και τι λένε για τις παρανομίες;

«ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΕΣ»….

Αν λάβουμε υπ’ όψιν αυτές τις «εντολές», και τις αυθαιρεσίες που καταγγέλλουν οι ασθενείς πως γίνονται στα ΚΕΠΑ, μπορούμε να καταλάβουμε πως η Δικαιοσύνη είναι η πλέον κατάλληλη για να δώσει τις όποιες λύσεις, και να συμμαζέψει το ΜΠΑΧΑΛΟ.

Κάποιοι θα πουν πως οι υποθέσεις αργούν να εκδικαστούν, όμως, εκδικάζονται, και όπως αναφέρει ασθενής που πήγε την υπόθεση του στη δικαιοσύνη «ακόμη και αν δικαστικά αργήσει (αν και πλέον δεν αργούν τόσο πολύ, 2 χρόνια μάξιμουμ) παίρνεις τα χρήματα όλων των ετών αυτών, με τόκο υπερημερίας ώσπου να πας στο δικαστήριο και τόκο επιδικίας μετά...»

Θα επανέλθω.


Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: