Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΛΙΣΤΑ ΠΑΘΗΣΕΩΝ 2

Επιστρέφουμε στο «γνωστό θέμα» μας, της «λίστας» των παθήσεων, του ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΟΥ στο οποίο ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται ΟΛΕΣ οι μορφές της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, παρά ΜΟΝΟ...
οι πρωτοπαθώς ή δευτεροπαθώς προϊούσες μορφές της νόσου με αποτέλεσμα να στήνονται με την πλάτη στον τοίχο οι ασθενείς που πάσχουν από αυτήν, να έχουμε ασθενείς «πολλών ταχυτήτων», και αυτό γιατί η φερόμενη ως «επιστημονική επιτροπή», όπως αποδείχτηκε, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ ΑΥΤΗ, και ας απαρτίζεται από «καθηγητές».

Θα το επαναλάβω, πως η συγκεκριμένη πάθηση ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΗΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΨΩΜΙΑ ΣΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ, ΕΙΚΟΝΑ ΑΣΘΕΝΩΝ, ΚΛΠ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ…..



Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

Να επαναλάβω επίσης, πως αν και βιάστηκαν οι «αρμόδιοι» να μαζέψουν την σκόπιμη (κατ΄εμέ) «πατάτα» που είχαν κάνει να ΜΗΝ εντάξουν την ΣΚΠ μέσα στις Μη Αναστρέψιμες παθήσεις, στη λίστα που είπαμε πιο πάνω, έκαναν πάλι σκόπιμα τον ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ διαχωρισμό που προανέφερα, δίνοντας τη δυνατότητα στις Υγειονομικές Επιτροπές να αυξήσουν τα…. «θαύματα» τους βγάζοντας Υγιείς τους ασθενείς και μειώνοντας τα ποσοστά αναπηρίας τους.

Ιδου ένα «φρέσκο παράδειγμα» από μια ασθενή.

«………… είμαι ασθενής ΣΚΠ από το 1993 !

Εχω πέρασει όλες τις επιτροπες ΙΚΑ, ΚΕΠΑ Α' και Β'.

Το ΙΚΑ αρχικά μου έδωσε 67%, στην τριετία νέα γνωμάτευση 80%. Στην επόμενη τριετία αρχίζουν οι Επιτροπές ΚΕΠΑ: η Α'Βάθμια αξιολογεί 50%, ένσταση στη Β' Βάθια, αξιολογεί 70% !

Τον Ιούνιο πέρασα ξανά ΚΕΠΑ Α 'Βαθμια !!!.... γιατί ?

και μου δίνει 55% !!!!!!!!

Δηλαδή η απόφαση της Β'Βάθμιας μόνο για 3 χρόνια ?

Και μετά πάλι Α' Βάθμια ?

Και η Α' Βάθμια αμφισβητεί την απόφαση της Β' Βάθμιας ?

Τότε ποιός ο λόγος ύπαρξης της Β΄ Βάθμιας ?

Δηλαδή η ΣΚΠ, σε εμένα ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ έτσι καταλαβαίνω εγώ η πτωχή τω πνεύματι, δηλαδή είμαι παγκόσμιο ιατρικό φαινόμενο ?

Δεν ντρέπονται ?

Τι θέλουν ??? γιατί το κάνουν ????

….

Το Κράτος θέλει να πεθάνουμε, τους ενοχλούμε που υπάρχουμε !!

'Οταν δούλευα και εισπράταννε ήταν καλά, και τώρα που πρέπει να ανταποδώσουν λόγω ασθένειας και αναπηρίας ????? Κάνουν το κορόιδο ???? Παίζουν με την λογική μας, με τις αντοχές μας ???»

Πως σας φάνηκε Συνέλληνες;

Και να υπενθυμίσω μια λεπτομέρεια….

Παλιά η ΣκΠ ήταν 67% από μόνη της αλλά με τα νέα δεδομένα έχουν τώρα κατέβασει αυτό το ποσοστό στο 35%. Αραγε, ΤΙ να σημαινει αυτό;

Και να ένα σχολιο αλλου ασθενη για τα πιο πανω δρωμενα των επιτροπών…

«Το ίδιο συνέβη και σε μένα. Αυτοί οι γιατροί που σπούδασαν άραγε? Δεν ξέρουν ότι η ΣΚΠ δεν καλυτερεύει μόνο χειροτερεύει? Πως πειρανε τα πτυχία ?»

Στο ερώτημα αυτό υπάρχει απάντηση από ασθενή όλο ΠΙΚΡΑ..

«Δεν υπολογίζουν τα πτυχία τους, ούτε σέβονται τον Όρκο που έδωσαν στον Ιπποκράτη, φυσικά δεν υπολογίζουν εμάς, αλλά μόνο τη θέση τους και τον τραπεζικό τους λογαριασμό !»

ΕΥΤΥΧΩΣ τα ΑΙΣΧΗ που καταγγέλλουν καθημερινά ασθενείς με ΣΚΠ, ΔΕΝ συμβαίνουν παντού, ΕΥΤΥΧΩΣ που ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΛΑΜΠΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ «ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ» ΠΟΥ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ.

Και πείτε τα γνωστά κομματόσκυλα, πως για ακόμα μια φορά εξυπηρετώ συμφέροντα.

Θα επανέλθω.

Δεν τελειώνουμε εδώ.



Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: