Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Όταν πριν τρία χρόνια πρωτόγραφα για τα «χύμα» ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα στη χώρα μας, πολλά κομματόσκυλα έπεσαν να με φάνε. Η αναφορά μου ΤΟΤΕ είχε να κάνει με τους «φακέλους» των ασθενών που πέρασαν ΚΕΠΑ, οι οποίοι ήταν... και ΕΙΝΑΙ στη διάθεση του κάθε ΑΣΧΕΤΟΥ κρατικού υπαλλήλου, ο οποίος μπορεί με πλήρη άνεση να διακινήσει τον φάκελο του όποιου ασθενή προς κάθε κατεύθυνση, αφού τον έχει όποτε θέλει μπροστά του.



Από τότε, δεν άλλαξε τίποτα, όπως είναι φυσικό, γιατί μην ξεχνάμε πως ζούμε στην Ελλάδα, σε μια χώρα από τις χειρότερες (έτσι όπως την κατάντησαν αυτοί που ψηφίζουμε) του… «Τρίτου κόσμου».

Μάλιστα, μετά από την «πρόοδο» που σημείωσε η χώρα μας, τι βλέπουμε;

Ακόμα και Υπουργούς, να βγάζουν φόρα παρτίδα ιατρικές γνωματεύσεις ασθενών στο διαδίκτυο.

Θα μου πουν κάποιοι, «πως ο συγκεκριμένος δεν είναι όποιος και όποιος ασθενής, πως είναι ένας κατάδικος ο οποίος πέρασε από ΚΕΠΑ, πήρε το ποσοστό που έπρεπε (ασυνήθιστα υψηλό θα έλεγα σύμφωνα με το καθεστώς που επικρατεί στα ΚΕΠΑ σε σχέση με άλλους ασθενείς που όχι μόνο ΔΕΝ παίρνουν τέτοια ποσοστά αναπηρίας αλλά κόβονται κιόλας), και αποφυλακίστηκε , ενώ έφαγε κάποια εκατομμύρια».

Δεν θα σταθώ στο αδίκημα του.

Στην παρούσα φάση ΔΕΝ με ενδιαφέρει, και δεν είναι αυτό το θέμα μας. Άλλο είναι…

Θα ξεκινήσω από το «φάουλ» του αρμόδιου υπουργού, αυτό της δημοσιοποίησης των προσωπικών δεδομένων του ασθενή, και θα επεκταθώ και σε άλλες λεπτομέρειες, μιας και το ΟΛΟ σκηνικό να μου το θυμηθείτε, θα έχει γενικότερες επιπτώσεις στο χώρο της αναπηρίας, η οποία στην Ελλάδα χτυπιέται από παντού..

Από τότε που δημιουργήθηκαν τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηριών, ήταν πολλοί εκείνοι που αμφισβήτησαν την «ακεραιότητα» τους, και σε πολλές περιπτώσεις, βγήκαν αληθινοί.

Ευτυχώς ΟΧΙ σε όλες, ΕΥΤΥΧΩΣ υπάρχουν οι σωστοί γιατροί, ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, που ξελασπώνουν ΟΛΟΥΣ τους άλλους.

Και εδώ ας δούμε τι έγραψε ο «αρμόδιος» αναπληρωτής υπουργός…

«Πριν λίγο ήρθε στα χέρια μου η γνωμάτευση με την οποια αποφυλακίστηκε το λαμόγιο που ακούει στο όνομα ΦΛΩΡΟΣ !!!!
Δεν μιλησα δυο μέρες αφενός γιατι ειμαι σε τριήμερες " διακοπές",αφετέρου γιατι ήθελα να δω τι συμβαίνει .
Μετα απο αυτο θα πω μια κουβέντα μόνο !!!
Αυτά τα λαμόγια που έδωσαν τέτοιες γνωματεύσεις σε εναν ΑΠΑΤΕΩΝΑ ,39 ετών για να του αθροίσουν ποσοστό αναπηρίας 70% θα ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ !!!!!
Πρωτοετής Φοιτητης της Ιατρικης καταλαβαίνει πως αυτά ειναι γνωμάτευση κατα παραγγελία προφανως με αντάλλαγμα ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΩ !!!»

Αυτά, μαζί με την ιατρική γνωμάτευση του ασθενή ανάρτησε στο προφίλ του ο κύριος Πολάκης, ο οποίος ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ την απόφαση και στρέφεται κατά του ΚΕΠΑ, ΑΔΕΙΑΖΟΝΤΑΣ μάλιστα τους γιατρούς της επιτροπής…. Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ξαναέρχονται στο φως, εκτός από την παραβίαση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ΟΛΩΝ των ασθενών, οι «μαϊμού» ανάπηροι, οι προερχόμενοι από ρουσφέτια, η ΑΝΩΝΥΜΙΑ των γιατρών που απαρτίζουν τις επιτροπές και η ειδικότητα τους, και άλλα πολλά…

Το εγραψα πιο παλια, θα το επαναλαβω και τωρα. ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ. ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ «ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ», ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ.

Δεν με ενδιαφερει για τον Φλώρο και τον οποιο φλωρο. Με ενδιαφερει να ΑΛΛΑΞΟΥΝ τα στραβα, και να αντιμετωπιστουν τα Ατομα με Αναπηριες και χρονιες παθησεις ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ…..

Τελος ας δουμε και την τοποθετηση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

«Τα απόνερα του σκανδάλου ENERGA χτυπούν την Αναπηρία

Η ΕΣΑμεΑ και σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα υπήρξαμε και συνεχίζουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, σε όποια κατάσταση βρίσκονται, όπου και αν κατοικούν, ότι και αν βιώνουν. Ταυτόχρονα διαχρονικά διεκδικούμε από το υπουργείο Δικαιοσύνης και την ελληνική Πολιτεία τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που είναι έγκλειστα σε φυλακές, να απολαμβάνουν πλήρως τα δικαιώματά τους. Δεν διεκδικήσαμε ποτέ η Αναπηρία να αποτελέσει άλλοθι αποφυλάκισης. Για αυτό και πριν ακόμη την ψήφιση του νόμου 4322/2015 "Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ΄ τύπου και άλλες διατάξεις", η ΕΣΑμεΑ είχε εκφράσει την ξεκάθαρη θέση ότι οι προβλέψεις του ήταν πιθανό να δημιουργήσουν συνθήκες σφετερισμού της Αναπηρίας. Από το 2015 ζητούσαμε ισχυρές εγγυήσεις ότι αυτό δεν θα συμβεί.

Δυστυχώς η πρόσφατη αποφυλάκιση ενός εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου της ENERGA μεταξύ άλλων έφερε πάλι στο δημόσιο διάλογο το θέμα των "αναπήρων - μαϊμού", ζήτημα που πληγώνει τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, αφού θίγει τον πυρήνα της αξιοπρέπειας της Αναπηρίας. Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις αντιμετωπίζουν κάθε μέρα διακρίσεις, αποκλεισμούς και εμπόδια στη ζωή τους, δε μπορούν και δεν θέλουν να σηκώσουν και αυτή τη σκιά που η υπόθεση του Α. Φλώρου ρίχνει σε αυτά.
Ζητάμε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ώστε να διαλευκανθεί τάχιστα η υπόθεση. Ασφαλώς ζητάμε να πέσει άπλετο φως, όμως, εκτός της ΕΔΕ, πρέπει άμεσα να υπάρξουν παρεμβάσεις και αλλαγές στον νόμο Παρασκευόπουλου, ώστε να εισαχθούν οι απαραίτητες, όπως φάνηκε, εγγυήσεις.
Ζητάμε επίσης από την ελληνική Πολιτεία να δείχνει την ίδια ευαισθησία σε όλους τους πολίτες που περνούν από την αξιολόγηση του ΚΕΠΑ, όπως έδειξε και στο πρόσωπο του κ. Φλώρου.
Επαναλαμβάνουμε και τονίζουμε ότι παραμένουν πρωταγωνιστές στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στον αγώνα το Κράτος να μην καταπατά τα δικαιώματα όλων όσων διαμένουν σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Δεν θα επιτρέψουμε όμως επουδενί τον σφετερισμό της Αναπηρίας, που αντανακλά και έχει επίπτωση σε κάθε άτομο με αναπηρία ή χρόνια πάθηση.
Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό: ο Πρωθυπουργός οφείλει να επιληφθεί επί του κ. Πολάκη. Δεν είναι δυνατόν υπουργός να διακινεί στο διαδίκτυο και να κάνει viral ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως είναι μία γνωμάτευση αναπηρίας- όποιος και να είναι ο κάτοχός της.»

Θα επανελθω.

Βασιλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: