Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Κι αν ζούσε το Μεσαίωνα;


Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
«προσέχετε δε, να μη παρασυρθείτε εις την πλάνη από τους κακούς διδασκάλους και ψευδοπροφήτες, οι οποίοι έρχονται σε εσάς με το εξωτερικό ένδυμα της αθωότητος και...

πραότητος του προβάτου, ενώ από μέσα είναι άγριοι και άρπαγες σαν λύκοι. Από τους καρπούς τους, δηλαδή από τα έργα τους, θα τους γνωρίσετε καλά( Ιησούς Χριστός)

Δεν έκρυψε ποτέ το μίσος του κατά των Κομμουνιστών, των Αριστερών, των Ομοφυλόφιλων, των Μεταναστών και γενικώς κατά πάντων οι οποίοι δεν συμμερίζονται τις φασιστικές του ιδέες (έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι αποδέχεται τον όρο «φασισταριό»).

Πρόκειται για τον Αμβρόσιο Λενή, ιεράρχη και πρώην μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και εξ απονομής ταγματάρχη της χωροφυλακής.

Οι συνεχείς και απίστευτες δηλώσεις του μίσους, εκτός του ότι είναι επιζήμιες για το σώμα της Εκκλησίας, αφού έρχονται σε πλήρη σύγκρουση με τη «Διδασκαλία της Αγάπης», που είναι η πεμπτουσία του Χριστιανισμού, θέτουν και ένα ερώτημα: «Μπορεί σήμερα, στις αρχές του 21ου αιώνα, να φαίνεται ο κύριος αυτός γραφικός, αλλά αν ζούσε το Μεσαίωνα, αλίμονο σε όλους εκείνους που θα έβρισκε στο δρόμο του και δεν θα δήλωναν «δούλοι του Θεού», του δικού του θεού, που αν κρίνουμε από τα λεγόμενά του, δεν είναι άλλος από το Θεό, όχι της Αγάπης, αλλά του μίσους. Δηλαδή, ένας Αντίχριστος ντυμένο άγιος.

Και μπορεί τον 10ο μ.Χ. αιώνα ο πολιούχος Σπάρτης Νίκων ο επονομαζόμενος και «Μετανοείτε», να εξόντωσε μόνο κάποιες δεκάδες χιλιάδες «άπιστους» Ελληνες στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη, εάν όμως ζούσε την ίδια εποχή και ο Αμβρόσιος Λενής, σίγουρα, θα είχε «καθαρίσει» ολόκληρη την Ελλάδα από τους άπιστους και ανεπιθύμητους.

Μήπως ο Ιησούς Χριστός, ο οποίος δίδασκε την αγάπη ακόμη και προς τους εχθρούς του, είχε κάτι τέτοιους «ιερωμένους» κατά νου όταν προειδοποιούσε τους μαθητές του λέγοντάς τους: «προσέχετε δε, να μη παρασυρθείτε εις την πλάνη από τους κακούς διδασκάλους και ψευδοπροφήτες, οι οποίοι έρχονται σε εσάς με το εξωτερικό ένδυμα της αθωότητος και πραότητος του προβάτου, ενώ από μέσα είναι άγριοι και άρπαγες σαν λύκοι. Από τους καρπούς τους, δηλαδή από τα έργα τους, θα τους γνωρίσετε καλά….»( Κατά Ματθαίου Ευαγγέλιον 7, 15-16)



Δεν υπάρχουν σχόλια: