Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Κινδυνεύει η Δύση από τη Ρωσία του Πούτιν Και η Ευρώπη από τους Πρόσφυγες;

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του STOCKHOLM INTERNATIONAL PEACE RESEARCH INSTITUTE (SIPRI), του πιο έγκυρου οργανισμού σε...
θέματα εξοπλισμών, «οι ετήσιες δαπάνες για τους εξοπλισμούς, ξεπέρασαν το 2017 τα 1,7 τρις ή τα 1739 δις και σε απόλυτους αριθμούς τα 1 739. 000.000.000 δολάρια!!!!!!!!

Μόνο το 10% από αυτές τις δαπάνες αν είχε δοθεί για αναπτυξιακά προγράμματα στις χώρες προέλευσης των προσφύγων, θα είχε λυθεί το προσφυγικό πρόβλημα, αφού οι άνθρωποι των χωρών προέλευσης δεν θα είχαν λόγους μετανάστευσης. Κανένας δεν εγκαταλείπει τη χώρα του εάν μπορεί να του προσφέρει τη δυνατότητα να ζήσει αξιοπρεπώς.  

Οσον αφορά δε στον κίνδυνο από τη Ρωσία, τον οποίο επικαλούνται συνεχώς οι πρόεδροι (και λομπιστές της πολεμικής βιομηχανίας) των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η τελευταία έκθεση του (SIPRI) δείχνει το εντελώς αντίθετο.

Στον πίνακα των εξοπλισμών προηγούνται οι ΗΠΑ της Ρωσίας, με σχεδόν δεκαπλάσιες δαπάνες. Συγκεκριμένα οι δαπάνες το 2017 σε δολάρια:

1. ΗΠΑ                     610     δις
2. Κίνα                     228    δις
3. Σαουδ.. Αραβία     69,4  δις
4. Ρωσία                   66,3  δις
5 Ινδία                      63,9  δις
6. Γαλλία                  57,8  δις
7. Μ. Βρετανία          47,2  δισ


15. Τουρκία              18,2 δις

Το ακόμα πιο αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα πάντα με το (SIPRI), σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, Κίνα  και τις υπόλοιπες 15 πρώτες χώρες στον πίνακα των εξοπλισμών, που αύξησαν το 2017 τις δαπάνες, η Ρωσία είναι η μόνη που τις μείωσε κατά 20%.

Το άλλοθι ότι η Ρωσία εποφθαλμιά εδάφη ευρωπαϊκών χωρών, είναι γελοίο ακόμα και για έναν άλλο εύλογο λόγο: «Να τα κάνει τα εδάφη τι»;

Η Ρωσία έχει έκταση 17.000 000 τ.χιλ. πληθυσμό 142 000 000, πυκνότητα 8,2 κατοίκους ανά τ.χιλ. και τεράστιους φυσικούς πόρους

Η Ευρώπη έχει έκταση 4 381 000 τ.χιλ, πληθυσμό 511 εκατομ,  πυκνότητα 511 κατοίκους ανά τ. χιλ και ελάχιστους φυσικούς πόρους.

Ποιος λοιπόν απειλεί ποιον;

Το επιχείρημα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ λόγω του κινδύνου από τη Ρωσία είναι γελοίο και εξυπηρετεί μάλλον την ενίσχυση των πολεμικών  βιομηχανιών, την απόλυτη κυριαρχία των ΗΠΑ και γιατί όχι μελλοντικά την διεύρυνση του λεγόμενου «ζωτικού χώρου» της Ευρώπης και μάλιστα της Γερμανίας προς ανατολικά, όπως ήταν και το όνειρο των Ναζί.
Η κατάληψη της Κριμαίας έγινε γιατί η Ρωσία είχε ανάγκη ενός ακόμη εδάφους ή γιατί νιώθει ότι εδώ και καιρό την περικυκλώνουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εγκαθιστώντας βάσεις παντού γύρω της;
Απορώ πολλές φορές γιατί οι Ρώσοι δεν προβάλλουν τόσο έντονα αυτά τα επιχειρήματα προς τους λαούς της Ευρώπης, οι οποίο πιστεύουν αφελώς ότι εκείνοι κινδυνεύουν από τους Ρώσους και όχι οι Ρώσοι από αυτούς, δηλαδή τις ηγεσίες τους.

Το ότι με τη διάλυση από τις ΗΠΑ και τους Συμμάχους τους των χωρών που υπήρξαν ανάχωμα του φανατικού Ισλάμ (Ιράκ, Λιβύη, Συρία) και εμμέσως οδήγησαν στην έκρηξη του προσφυγικού και το γεγονός ότι αυτό οδήγησε στην άνοδο των ακροδεξιών εθνικισμών στην Ευρώπη, εξηγεί ποιοι έχουν συμφέρον για μια νέα παγκόσμια σύρραξη, που όπως και κατά το παρελθόν, ξεκίνησε από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Τα τύμπανα του πολέμου άρχισαν ήδη να ηχούν στα Βαλκάνια με την άνοδο των εθνικισμών και μόνο ένα σπίρτο θα είναι αρκετό για μια άνευ προηγουμένου ανάφλεξη, όπως έγινε και το 1914.

Δεν υπάρχουν σχόλια: