Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Η Σύνοδος Κορυφής του Ενός



Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
Ηρθε στις Βρυξέλλες, “τους τάχωσε”χυδαία, τους γελοιοποίησε, τους “έπεισε” επιβάλλοντάς τους τη βούλησή του σαν νικητής προς τον ηττημένο...
εχθρό-αντίπαλο και αναχώρησε, δείχνοντάς τους τη σημαίνει "Make America Great Again", δίχως να βρεθεί ένας Ευρωπαίος “ηγέτης” με σθένος, να του πει “enough is enough”

Αυτή η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, θα μείνει στην ιστορία ως η Σύνοδος Κορυφής του «Ενός» με τους 28 ηγέτες-εταίρους να συμπεριφέρονται ως υποτελείς αφρικανικών χωρών-προτεκτοράτων της εποχής της αποικιοκρατίας.

Για δυο ολόκληρες ημέρες μιλούσε προς τους 28 «εταίρους του», όπως μιλούσε ο αυταρχικός δάσκαλος, στο The Wall των Pink Floyd, στους μαθητές του. Τους επέπληττε γιατί δεν διέθεταν το 2% του ΑΕΠ για αμυντικές δαπάνες και τους απειλούσε ότι θα εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ.

Αυτή που πλήρωσε περισσότερο από όλους την προκλητικότατη αυθάδειά του ήταν η Καγκελάριος της Γερμανίας. Αφού, σχεδόν την επέπληξε, προκαλώντας την οργή του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, αλλά και πολλών Αμερικανών διπλωματών, γιατί της είπε ότι, «ελέγχεται εντελώς από τη Ρωσία», λίγο αργότερα και αφού δέχτηκε να αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες κατά 2% την επαίνεσε σαν καλή μαθήτρια που έμαθε καλά το μάθημά της. Την τελευταία ημέρα και αφού έκανε μια επίδειξη αυτοπαρουσίασης της μεγαλομανίας και της γενναιοδωρίας του προς τους πιστούς υπηκόους του, έκλεισε την ομιλία του λέγοντας «ήταν δυο φανταστικές ημέρες κατά τις οποίες πετύχαμε (δηλαδή πέτυχα) εξαιρετικά αποτελέσματα».

Παρά τις φήμες που τον θέλουν κυκλοθυμικό μέχρι γελοιότητας, τελικώς, γελοίοι είναι μάλλον οι Ευρωπαίοι ηγετίσκοι, που μόνο με τον ελληνικό λαό και τους κυβερνώντες του το παίζουν κυνικοί και δυναμικοί ηγέτες με αυτοπεποίθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: