Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΠΩΣ Η ΝΟΘΑ ΦΙΛΟΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ…ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ "Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ"

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΔεν είναι πρώτη φορά που οι δυνάμεις του φιλοεργοδοτικού, υποταγμένου και συμβιβασμένου τμήματος του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, της διοίκησης του εργατικού κέντρου Κατερίνης ( ΠΑΣΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ ), δρα υπονομευτικά, εκβιαστικά και τρομοκρατικά, απέναντι σε εργαζόμενους, που επιλέγουν την... ταξική τους έκφραση και εκπροσώπηση.
Επιλέγουν την έκφραση τους, από σωματεία και συνδικάτα, που υποσκάπτουν την γραμμή της κοινωνικής συναίνεσης και του κοινωνικοεταιρισμού, δηλαδή την υποταγή της εργατικής τάξης, στις αξιώσεις και απαιτήσεις των μεγαλοεργοδοτών, των δυνάμεων του μεγάλου κεφαλαίου.
Σε αυτό το ρόλο επιδόθηκε στην συνήθη τακτική τους, η πρόεδρος του εργατικού κέντρου Κατερίνης κυρία Κωνσταντίνου Δέσποινα, με άλλα άτομα της νόθας διοίκησης του εργατικού κέντρου Κατερίνης.
Σε ρόλο <<δεσμοφύλακα>>, έκαναν <<face control>>, σε αυτούς που πήγαιναν και ψήφιζαν στο ταξικό συνδικάτο ιδιωτικών υπάλληλων << Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ >> το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαΐου.
Αποτελεί μια επαίσχυντη τακτική από εκείνες τις δυνάμεις που κάνουν εκλογές σε σωματεία με όρους << fast truck >, κρυφά σε κλειστές αίθουσες, μακριά από τους εργαζόμενους, αποκλείοντας παράνομα ψηφοδέλτια του ΠΑΜΕ.
Κρατάνε δεκάδες σωματεία σφραγίδες -φαντάγματα, για να εκλέγουν παράνομα νόθους αντιπροσώπους, χωρίς να γίνονται διαδικασίες, ( εκλογοαπολογιστικές, Γενικές συνελεύσεις, εκλογές εφορευτικών επιτροπών, κατάρτιση ψηφοδελτίων, συζήτηση των μελών των σωματείων, κ.α.).
Για να διαμορφώνον πλασματικούς συσχετισμούς δύναμης και να χειραγωγούν έτσι το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, να το υποτάσσουν στις κυρίαρχες φιλομονοπωλιακές πολιτικές, στις πολιτικές υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, των μεγαλοεργοδοτών.
Ο ρόλος της πρόεδρου του εργατικού κέντρου Κατερίνης κυρίας Κωνσταντίνου Δέσποινας και της διοίκησης του εργατικού κέντρου Κατερίνης, δεν είναι να φακελώνει εργαζομένους, να τους διαχωρίζει, να τους διασπά από την ταξική τους ενότητα. Ακριβώς το αντίθετο έπρεπε να κάνουν. Να οργανώνουν την εργατική τάξη στην βάση της ταξικής της ενότητας, να μαζικοποιούν τα σωματεία, να παλεύουν σε ταξική κατεύθυνση, να μαχητικοποιούν τους εργαζόμενους, να αγωνίζονται παίρνοντας υπόψη τις σύγχρονες ανάγκες τους , να οξύνουν την ταξική πάλη, απέναντι στις πολιτικές του κεφαλαίου και της ανταγωνιστικότητας.
Αντί αυτού, όποιο σωματείο, συνδικάτο, σηκώνει την σημαία της ταξικής πάλης, παλεύει δραστήρια, καθημερινά, με ταξικό προσανατολισμό, έχει ζωή το σωματείο, το συνδικάτο, αγωνίζεται και παλεύει για την οργάνωση της εργατικής τάξης, πολεμιέται ύπουλα, υποχθόνια και με βρώμικες μεθοδεύσεις από αυτή την διοίκηση του εργατικού κέντρου Κατερίνης, που κάνει ότι περνάει από το χέρι της, να φιμώσει την φωνή του ΠΑΜΕ, του ταξικού κινήματος.
Σε αυτό βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία όλη η παρέα εκεί στο εργατικό κέντρο Κατερίνης. Με αυτή την λογική έδρασε η πρόεδρος του εργατικού κέντρου, μπροστά στις αρχαιρεσίες του συνδικάτου ιδιωτικών υπάλληλων << Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ >>, που παρεμπιπτόντως κάνει υποδειγματικές εκλογές, όπως ορίζει το καταστατικό του συνδικάτου, η εργατική νομοθεσία και κυρίως όπως ορίζουν οι ανάγκες της εποχής, για συμμετοχή των εργαζομένων, για δράση και αγώνα.
Η κυρία Κωνσταντίνου επέλεξε να υπονομεύσει το ταξικό συνδικάτο, υιοθετώντας ύπουλες τακτικές και επικίνδυνες πρακτικές, όπως αυτό του << face control >> που δεν τιμάνε το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, μαθητεύοντας από τον προηγούμενο πρόεδρο του εργατικού κέντρου Κατερίνης, που όλως τυχαίως, ήταν ο πατέρας της σημερινής προέδρου, κύριος Νίκος Κωνσταντίνου ( ΠΑΣΚΕ ).
Αυτό τον συνδικαλισμό που εκπροσωπεί η σημερινή πρόεδρος και όλη η διοίκηση του εργατικού Κατερίνης ( ΠΑΣΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ ), είναι ο συνδικαλισμός που έχει απαξιωθεί στα μάτια των εργαζομένων.
Είναι ο συνδικαλισμός που έχει ταυτιστεί με την βρωμιά και σαπίλα του συστήματος, που δρα με ιδιοτέλεια, καριερισμό και παραγοντισμό, μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα των εργαζομένων. Βοηθάει στο πέρασμα και την υλοποίηση αντεργατικών – αντιλαϊκών επιλογών, αφού δρα αποδιοργανωτικά και διαλυτικά μέσα στο εργατικό κίνημα, με σκοπό την αποδυνάμωση των εργατικών αγώνων, την απονεύρωση της αντίστασης των εργαζομένων, για την δημιουργία κλίματος ηττοπάθειας, μοιρολατρίας, υποταγής και συμβιβασμού στις κυρίαρχες πολιτικές, που στοχοποιούν συλλήβδην τον εργαζόμενο λαό σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και μικρομεσαία στρώματα της πόλης και του χωριού. Στον αντίποδα βρίσκεται το ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις, τα σωματεία και τα συνδικάτα που συσπειρώνονται σε αυτό. Που παλεύουν για την αναζωογόνηση και την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, για τον ταξικό προσανατολισμό του, για αγώνες μαζικούς, μαχητικούς, ταξικούς.
Μέσα από ζωντανά σωματεία, που θα συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι, θα λένε ελεύθερα σε γενικές συντελεύσεις την άποψη τους, θα ψηφίζουν για το είναι καλύτερο για αυτούς και αγωνιστικά πλαίσια, θα συμμετάσχουν σε όλες τις διαδικασίες και την ζωή των σωματείων, των συνδικάτων και κυρίως στην δράση και τους εργατικούς αγώνες.
Για ένα ταξικό εργατικό κίνημα που θα οργανώνει τη γραμμή της αντεπίθεσης, σε κοινωνική συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους, καταστηματάρχες, μαζί με την μικρομεσαία αγροτιά και κτηνοτροφία.
Σε αυτή την κατεύθυνση παλεύει και το συνδικάτο ιδιωτικών υπάλληλων << Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ >>, που έχει πλούσια εργατική – συνδικαλιστική δράση, συμμέτοχη στους καθημερινούς αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για τους ανέργους του κλάδου, δίνει την μάχη μέσα στους χώρους δουλειάς, σε σύγκρουση με την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι εργαζόμενοι.
Και το ελπιδοφόρο βρίσκεται, ότι πολλοί νέοι εργαζόμενοι και κυρίως σε ηλικία, έκαναν το βήμα και οργανωθήκαν στο συνδικάτο, συμμετέχοντας μαζικά στις αρχαιρεσίες του.
Ένα δυνατό ρεύμα συμμέτοχης, που έκανε την εφορευτική επιτροπή να κρίνει και να δώσει παράταση στις εκλογές του συνδικάτου, για την Κυριακή 20 Μαΐου, 11 με 6, στην αίθουσα των γενικών συνελεύσεων του εργατικού κέντρου Κατερίνης.

Σαββίδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: