Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΠΑΨΕ ΝΑ ΠΟΝΑΣ

Έλεγε ένα παλιό όμορφο ερωτικό λαϊκό τραγούδι!

ΑΘΑΝΑΤΑ λαϊκά τραγούδια, βγαλμένα μέσα από τη ζωή, που περιέγραφαν «στιγμές» του χθες, στιγμές που οι «καρδιές» χτυπούσαν από ερώτα, από...
απογοήτευση, από χαρά!

Θα μου πείτε, «πως και σήμερα χτυπούν οι καρδιές από τα προαναφερόμενα, και πονούν, και…»

Ναι καλά, αλλά μου φαίνεται πως κάτι «ξεχνάτε» ΣΗΜΕΡΑ….

Λοιπόν Συνέλληνες, οι καρδιές ΣΗΜΕΡΑ πονούν, και χτυπούν ΕΚΤΟΣ από έρωτα, και από ….. «μνημονιακες παρεμβάσεις»!

Σας φαίνεται παράξενο και τρελό αυτό;

Γιατί ρε παιδιά;

Αναλογιστήκατε πόσα καρδιοχτύπια, εμφράγματα και λοιπούς «πόνους» έχουν αυτή τη στιγμή οι Έλληνες, και συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι;

Για δείτε το και έτσι λίγο!

Και για να σας βοηθήσω να δείτε το θέμα σε «βάθος», σας μεταφέρω και την φρέσκια είδηση, που πολλοί την περνούν στα πολύ ψιλά…



«Συντάξεις: «Πετσόκομμα» έως και 25% το 2019

Περικοπές στην προσωπική διαφορά και κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων, το 2019, μεγαλώνουν σημαντικά το «ψαλίδι» στις συντάξεις. Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τον επανυπολογισμό

Μια άκρως δυσάρεστη «έκπληξη» περιμένει τους συνταξιούχους από το 2019, με γνώμονα τον επανυπολογισμό των συντάξεων και τα ποσά που προκύπτουν για τους παλαιούς συνταξιούχους, καθώς επίσης και τις μειώσεις που θα λάβουν χώρα, βάσει της πρόσφατης συμφωνίας με τους δανειστές. Το «πετσόκομμα» της προσωπικής διαφοράς και η κατάργηση των επιδομάτων συζύγου και τέκνων, θα προκαλέσει σημαντική συρρίκνωση στις συντάξεις εκατομμυρίων συνταξιούχων.

Σε περίοπτη θέση, αναφορικά με τις μεγάλες μειώσεις, θα βρεθούν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ αλλά και αυτοί των πρώην ΔΕΚΟ και τραπεζών. Το εκρηκτικό «μείγμα» της περικοπής στην προσωπική διαφορά και της κατάργησης των επιδομάτων συζύγου και τέκνων, αποτελεί την ειδοποιό… διαφορά για την επιπρόσθετη συρρίκνωση των συντάξεων.

Το «ψαλίδισμα», για το 2019, όταν θα τεθούν σε εφαρμογή οι μνημονιακές δεσμεύσεις για περικοπή στην προσωπική διαφορά και κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων (ν.4472/2017) θα ξεπεράσει τις αρχικές και μάλλον μετριοπαθείς εκτιμήσεις τις κυβέρνησης.

'Εως 25% οι περικοπές

Το ταβάνι των μειώσεων, ανά περιπτώσεις θα φτάσει το 25%, τη στιγμή που η κυβερνητική «γραμμή» έσπευσε να το «περιορίσει» στο 18%. Το σημείο κλειδί, στην διόγκωση των μειώσεων από το 2019, σχετίζεται, όπως αναφέρει και ο «Ελεύθερος Τύπος», με το γεγονός ότι τα επιδόματα συζύγου και τέκνων δεν αποτελούν μέρος της προσωπικής διαφοράς και καταργούνται ξεχωριστά.

Αυτό αναφέρεται στη διάταξη του ν. 4472/2017, το υποστηρίζει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ενώ αποτελεί τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εργασίας και δη οι ιθύνοντές του, έχουν υποστηρίξει, σε προφορικό επίπεδο και όχι μέσω μιας επίσημης διευκρινιστικής εγκυκλίου, ότι τα επιδόματα συνυπολογίζονται στη σύνταξη και στη μείωση του 18%.»

ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr

Λοιπόν Συνέλληνες; Τι έχετε να πείτε;

Το «καρδιά μου πάψε να πονάς», ταιριάζει και εδώ γάντι.

Βέβαια, ο νεοέλληνας, επηρεασμένος ακόμα από τα σοβαρότατα τηλεπαιχνίδια, δεν ασχολείται με τα γενικότερα «πετσοκόμματα» που έχουμε, και εκείνα που θα έρθουν, που ΔΕΝ θα τα γλυτώσουμε γιατί έχουν ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ.

Έχουμε να τραγουδήσουμε λοιπόν άσματα του τύπου «θα ανέβω και θα τραγουδήσω στο πιο ψηλότερο βουνό, άτιμη τύχη, όσοι γίνουν πρωθυπουργοί,» και άλλα πολλά, μόνο που αυτό που θα επικρατήσει, θα είναι το «αχ, το βαχ, το αλλοίμονο και η απελπισία».

Δεν το ξέρετε το τελευταίο;

Περιμένετε, και θα το μάθετε, η καλύτερα, θα μας το μάθουν.





Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: