Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ.

Παρέμβαση για το θέμα των συμβασιούχων πραγματοποίησαν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Πυλαίας-Χορτιάτη στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο (Δευτέρα 26/6/2017),...
καταγγέλοντας τις πολιτικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΝΔ και της ΚΕΔΕ, που από κοινού συμμετέχουν στον εμπαιγμό και την εξαπάτηση των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Ταυτόχρονα δε, καταδίκασαν οποιαδήποτε απόπειρα να στηθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός εν μέσω απεργίας και κάλεσαν το δημοτικό συμβούλιο να σταθεί αποφασιστικά στο πλευρό των συμβασιούχων.


Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης επιχείρησε να πετάξει «τη μπάλα στην εξέδρα», συγκαλύπτοντας επί της ουσίας το ρόλο και τις ευθύνες της ΚΕΔΕ. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο κ.Καϊτεζίδης είπε ότι οι συμβασιούχοι-εργαζόμενοι θα έπρεπε να.... ευχαριστούν τους δημάρχους που με κίνδυνο να διωχθούν δικαστικά ανανέωσαν τις συμβάσεις τους!

Θυμίζουμε ότι ήταν ο κ.δήμαρχος που τον περασμένο Δεκέμβρη, προβάλλοντας δικαιολογίες περί «συνταγματικότητας» και «ελέγχου του επιτρόπου», είχε απολύσει 65 συμβασιούχους του δήμου. Ο ανυποχώρητος αγώνας των εργαζομένων τον ανάγκασε να ανακαλέσει την απόφαση του «πατώντας» στο νόμο Βερναδάκη.

Όσο κι' αν προσπαθεί ο κ.δήμαρχος να παραστήσει τον «υποστηρικτή» των αιτημάτων των συμβασιούχων-εργαζόμενων δε μπορεί να κρύψει το βαθιά αντιλαϊκό περιεχόμενο της πολιτικής του και την στρατηγική σύμπλευση της διοίκησης του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με τη «λογική» της ιδιωτικοποίησης και της παράδοσης βασικών τομέων του δήμου σε εργολάβους-επιχειρήματίες, όπως για παράδειγμα την καθαριότητα του Δ.Δ. Χορτιάτη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: