Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

AMBER Alert εξαφάνιση της Παιδείας!

Αγαπητέ γονιέ,
Άρχισαν τα όργανα! Σήκω από τη θέση σου!
Μετά το κλείσιμο δύο νηπιαγωγείων πέρσι και τον υποβιβασμό ενός δημοτικού της περιοχής μας, σειρά έχει το...
λουκέτο σε άλλα τρία νηπιαγωγεία της Παπαναστασίου. Τα νήπια θα απορροφηθούν από τα όμορα νηπιαγωγεία (3ο-6ο ) και όσα δε χωράνε θα μεταφερθούν σε ακόμη πιο απομακρυσμένα σχολεία (8ο Ν. Σ.!!)
Η διοίκηση του δήμου κλείνει τα αφτιά της στις προτάσεις των φορέων για προσωρινή μεταστέγαση (μέχρι να χτιστούν σχολεία στα ήδη χαρακτηρισμένα οικόπεδα της περιοχής Αγ. Θεόδωροι και Π. Λεβαντή) στο κτήριο της Πρόνοιας, ή σε αίθουσες του 12ου Δημ. Νεάπολης ή σε έσχατη λύση σε προκάτ αίθουσες στο πολύ ωραίο πάρκινγκ που έχει δημιουργήσει μπροστά από το πρώην δημαρχείο Συκεών, εκεί που κάποτε ήταν σχολείο (1ο Δ.Σ.)! Σε καμία περίπτωση η λειτουργία την νηπιαγωγείων  σε μαγαζάκια και σε απαρχαιωμένα κτίρια  δεν είναι αυτό που θέλουμε για τα παιδιά μας. Με τις καταργήσεις όμως των σχολικών μονάδων οδεύουμε ολοταχώς σε 30τμήματα της αμάθειας. Σε υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας.
Φυσικά όλα αυτά με την ανοχή της Δ/σης Πρωτοβάθμιας  Εκπ/σης και του Υπ. Παιδείας που χωρίς την υπογραφή του  τελευταίου άλλωστε δεν κλείνει κανένα σχολείο.

Αγαπητοί γονείς,
Η Παιδεία που οραματίζονται  κυβέρνηση και υποτακτικοί δήμαρχοι είναι παιδεία για λίγους και εκλεκτούς.
Για τη μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών της εργατικής τάξης  το σχολείο θα είναι πανάκριβο και υποβαθμισμένο.
Θα είναι ένα σχολείο που θα τα πληρώνει όλα ο γονιός, οι διευθυντές σε ρόλους μάνατζερ θα αναζητούν χορηγούς για να καλύψουν τα έξοδα. Οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται συνεχώς αν είναι καλοί ντίλερ των επιχειρήσεων.  
Ανάλογα θα διαμορφωθεί και το περιεχόμενο της μόρφωσης των παιδιών μας…
Αυτό είναι το σχολείο της ΕΕ και του ΟΟΣΑ . Όχι το δικό μας!
Πρόσφατα (τον Οκτώβρη του 2016) η απόφαση των δημάρχων  του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ με τη συναίνεση αυτών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να περάσουν και διοικητικά πλέον τα νηπιαγωγεία στους  Δήμους. Γιατί οι δήμαρχοι το θέλουν αυτό από τη στιγμή που διατείνονται ότι η κεντρική εξουσία δεν τους χρηματοδοτεί; Ποιος θα χρηματοδοτήσει και τα Νηπιαγωγεία;
Θυμήσου πώς κατάντησαν οι πρώην κρατικοί Παιδικοί-Βρεφικοί  Σταθμοί  και ο αθλητισμός-πολιτισμός (τα λεγόμενα ΚΔΑΠ)  των οποίων οι δομές πέρασαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Τροφεία και συνδρομές παντού. Όποιος έχει να πληρώνει, βάζει το χέρι στην τσέπη… οι υπόλοιποι περιμένουμε τα ΕΣΠΑ για να λειτουργήσουν, ΕΣΠΑ για να συμμετέχει το παιδί μας, κληρώσεις, κλπ ...σε δομές που πριν 20 χρόνια ήταν εντελώς δωρεάν και πιο αναβαθμισμένες.
Όλα τα παραπάνω δεν είναι άσχετα  με την υποχρηματοδότηση της Παιδείας και την τροπολογία στη Βουλή (Μάρτης 2017)  της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για πάγωμα των διορισμών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Δήμαρχοι παπαγαλάκια και κυβέρνηση πιπιλάνε την καραμέλα  της εξοικονόμησης πόρων. Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς πρέπει να κάνουμε τη δική μας.
Το δικό μας σχολείο δε χωρά τις εκπτώσεις και ντιρεκτίβες της ΕΕ. Πρέπει όλοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, τοπικοί φορείς, να βγούμε στους δρόμους και να απαιτήσουμε:
·         Την άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, με μαζικούς μόνιμους διορισμούς.
·         20 μαθητές ανά τμήμα και 15 για νηπιαγωγεία, Α και Β τάξεις δημοτικού.
·         Ολοήμερα σχολεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·         Διαγραφή των χρεών των σχ. επιτροπών προς τις πρώην ΔΕΚΟ. Αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία.
·         Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών, των εκπαιδευτικών ή των συλλόγων για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων κ.λπ. Να εξασφαλιστεί κονδύλι για την παροχή ενός ΣΤΑΘΕΡΟΥ γεύματος με ευθύνη του κράτους σε όλους τους μαθητές.
·         Να μην κλείσει καμία σχολική μονάδα. Όχι στις συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων.

Πάρε μέρος στη συνέλευση των συλλόγων γονέων την Παρασκευή στις 6μμ στο 5ο Ν.Σ. (Αριστάρχου με Παπαναστασίου). Η Παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΚΕΩΝ
ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΚΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: