Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΑΠΙΑΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ

Ελλάδα, έτος 2017 Μ.Χ, Ελλάδα της κρίσης, της φτώχειας, της
ανέχειας, Ελλάδα όπου καθημερινά και ένα νέο δράμα του κοσμάκη έρχεται στο φως,...
Ελλάδα των πολιτικών «αηδονιών» που κάνουν το καλύτερο για την πάρτη τους και το χειρότερο για τη χώρα, ΕΛΛΑΔΑ, η οποία ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ στους ξένους, Ελλάδα, σύγχρονη φυλακή ψυχών….

Πόσες ακόμα «ταμπέλες» θα μπορούσαμε να βάλουμε στη χώρα μας ( το ΜΑΣ με κάθε επιφύλαξη για να μη παρεξηγηθούμε) για να περιγράψουμε με κάθε λεπτομέρεια το ΧΑΛΙ της Ελλάδας;

Ο Νεοέλληνας, εξαντλεί το ενδιαφέρον του μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε διάφορα «γυμνά» καλλίγραμμων δεσποινίδων, σε «λουλούδια και κορδέλες», σε τηλεοπτικές παραγωγές και δέχεται παθητικά ΟΛΑ τα δεινά που του φέρνουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ οι…. «εθνοσωτήρες» του.

Δέχεται τη ΔΙΑΛΥΣΗ και το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της χώρας αλλά και της ίδιας της ζωής του σαν κάτι απόλυτα φυσιολογικό, σαν κάτι που το επιδιώκει ο ΙΔΙΟΣ.

Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση, όταν ο ΙΔΙΟΣ επιλέγει τους καταστροφείς του χωρίς σταματημό…

Ο ΙΔΙΟΣ αφήνει τους ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ και ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ να τον… «κυβερνούν», να τον ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ.

Αυτοί ΟΛΟΙ, παίζουν τα παιχνίδια τους λοιπόν, και γλεντούν σε βάρος των κορόιδων που τους ψηφίζουν ξανά και ξανά.

Πριν «παραπροοδεύσουμε» (και καλά) σαν χώρα, οι ΕΛΛΗΝΕΣ είχαν τη δουλειά τους, το μεροκάματο τους, τις παροχές υγείας, κλπ, είχαν μια φυσιολογική (να το πούμε έτσι) ζωή μέχρι που οι «μεγάλοι», έφεραν την… «κρίση», και ο ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΧΑΣΕ όλα όσα είχε, και όσοι δεν τα έχασαν ακόμα, ας ετοιμαστούν, ΔΕΝ θα τη γλυτώσουν.

Οι ΠΟΛΛΟΙ λοιπόν έχασαν και οι ΛΙΓΟΙ, κέρδισαν και κερδίζουν, χώρια που τα κέρδη τους ενισχύονται από όλα εκείνα που πληρώνουν οι πολλοί σύμφωνα με τα «μέτρα» που παίρνουν γι αυτούς τα ξένα αφεντικά της χώρας, μέτρα τα οποία εφαρμόζουν οι εδώ ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΙ των ξένων.

Πλέον για τους Έλληνες, έγιναν ΑΠΙΑΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑΝ, η ΥΓΕΙΑ, η ΕΡΓΑΣΙΑ, η ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΟΛΑ…..

Παρόλα αυτά, πολλοί είναι εκείνοι, για τους οποίους ΟΛΑ πάνε καλά (άγνωστο τι πίνουν η σε ποιον γαλαξία ζουν).

Και η «αλυσίδα» των άπιαστων ονείρων όπως βλέπουμε και ζούμε καθημερινά, είναι μεγάλη…..

Για το «όνειρο εργασία», στη χώρα μας δεν υπάρχει ελπίδα….

Η ανεργία είναι σε πολύ ψηλά ποσοστά, και αυξάνεται, τόσο στους νέους, όσο και στους άνω των 40 – 50.

Ιδιαίτερα στους μεγάλους, οι οποίοι είναι πλέον στα ΑΖΗΤΗΤΑ, γιατί οι εργοδότες προτιμούν να προσλάβουν νέους για ένα κομμάτι ψωμί, για μισθό πείνας, για ημιαπασχοληση, με ελάχιστα έως καθόλου ένσημα (πάρα πολλές οι μαρτυρίες) στους οποίους μάλιστα προβάλουν και το επιχείρημα «ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ ΕΧΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ».

Οι μεγάλοι άνεργοι, που βλέπουν τις όποιες ευκαιρίες εργασίας να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από αυτούς, που βλέπουν τα ΧΡΕΗ τους να αυξάνονται καθημερινά, τα παιδιά τους να ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑ…..

Πόσα Άπιαστα όνειρα τελικά Συνέλληνες….

Πολλά, και όπως πάνε τα πράγματα, στο τέλος το κυριότερο όλων, θα είναι η ύπαρξη μας.

Μαζί με τα όνειρα μας, χάνεται και κάθε τι Ελληνικό, γιατί για τα αφεντικά της χώρας, είμαστε ΕΜΠΟΔΙΟ στα σχέδια τους.

Αυτές οι σκόρπιες σκέψεις μου ήρθαν μετά από μια συζήτηση που είχα με έναν συνομήλικο μου μακροχρόνια άνεργο ο οποίος ζει στη φτώχεια και κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του…

Θα επανέλθω.



Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: