Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 6/3/2017

ΤΑ ΝΕΑ: "Παίζουν με τον χρόνο για να χωνέψουν τα μέτρα".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ενώ οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα δείχνουν τυπικό αδιέξοδο λόγω του χάους που χωρίζει τις δυο πλευρές, ουδείς...
αναλαμβάνει την ευθύνη να τις διακόψει. Η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο με τη συνήθη τακτική της ώστε να φθάσει η στιγμή που θα μπορεί κατά την ανάλυσή της να περάσει ευκολότερα τα σκληρά μέτρα που απαιτούν οι δανειστές".



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
: "Απολύσεις στο Δημόσιο απαιτούν πάλι οι δανειστές".
Η εφημερίδα γράφει ότι "το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το κουαρτέτο των πιστωτών της χώρας , στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δεύτερης αξιολόγησης. Την ώρα που το χάσμα για τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα παραμένει, με τους δανειστές να επιμένουν , μεταξύ άλλων, στην αύξηση του ορίου, οι απολύσεις και στο κράτος επανέρχονται και μάλιστα με τρόπο ζωηρό".



ΕΘΝΟΣ
: "Το κυπριακό όνειρο των εκπαιδευτικών".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χιλιάδες εκπαιδευτικοί-που πλήττονται από τις μνημονιακές περικοπές- αναζητούν πλέον τον διορισμό τους μέσω του διαγωνισμού του κυπριακού ΑΣΕΠ, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο. Το κόστος των φροντιστηρίων είναι αρκετά τσουχτερό".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κρυφά μπόνους για συντάξεις πριν από τα 62!".
Η εφημερίδα γράφει ότι "διπλό μπόνους κρύβουν τα νέα όρια ηλικίας για τους 60άρηδες, καθώς έως το 2021 επιβαρύνονται με μικρή αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης και γλιτώνουν τα 40 χρόνια εργασίας. Αντίθετα, όσοι πιάνουν τα 58 ή τα 55 θα περιμένουν περισσότερα χρόνια μέχρι να συμπληρώσουν το νέο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, ενώ ίσως χρειαστεί να δουλέψουν και περισσότερα χρόνια, ακόμη και πέραν των 40".



ΕΣΤΙΑ
: "Το ΚΚΕ δικαιώνει τον Κ. Μητσοτάκη".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "τολμηρές διαπιστώσεις οι οποίες εμπεριέχουν στοιχεία ανατροπής της κρατούσας αντιλήψεως που υπάρχει στην πατρίδα μας για την στρατιωτική δικτατορία του 1967 κάνει το ΚΚΕ με την ανακοίνωση της Κεντρικής του Επιτροπής για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου" και παρακάτω η εφημερίδα προσθέτει ότι " η θέσις αυτή του ΚΚΕ συνιστά ιστορική δικαίωση για τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στον οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου επιχείρησε να φορτώσει τις ευθύνες για την δικτατορία".



Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
: "Ένοχη σιωπή. Δεν άρθρωσαν ούτε λέξη οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών στις παράλογες απαιτήσεις της εκπροσώπου του ΔΝΤ για τα εργασιακά".
Η εφημερίδα γράφει ότι "σε πλήρες αδιέξοδο οδηγήθηκαν οι χθεσινές συζητήσεις για τα εργασιακά. Η κυβέρνηση υπερασπίστηκε το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αλλά οι αρμόδιοι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών έπαθαν ...αφωνία! Σκληρή στάση από το ΔΝΤ, που δεν έχει αλλάξει το παραμικρό στις απαιτήσεις του για ομαδικές απολύσεις και ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων. Συνθηκολόγηση με σκληρούς όρους επιθυμούν να επιβάλουν οι δανειστές για την τεχνική συμφωνία".


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μηδενική πρόοδο".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής του κουαρτέτου , καθώς έξι ημέρες μετά την έναρξη του νέου γύρου επαφών οι διαφωνίες κυρίως για τα μέτρα και τα αντίμετρα μετά το 2019 παραμένουν".


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: