Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Πυλαία-Χορτιάτης: "Πόντιος Πιλάτος" η δημοτική παράταξη Καϊτεζίδη στο θέμα της δίωξης Πελετίδη!

Την πρακτική του... Πόντιου Πιλάτου θύμησε η απόφαση της δημοτικής παράταξης του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη να μην στηρίξει στο δημοτικό συμβούλιο πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης κατά της δίωξης του δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη...
Η παράταξη του κ.Καϊτεζίδη αποφάσισε να μην συμμετέχει στην ψηφοφορία, αποφεύγοντας έτσι να πάρει σαφή και κατηγορηματική θέση σε ένα κατ' εξοχήν πολιτικό θέμα. Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Πάτρας Κ.Πελετίδης στέλενται σε δίκη από το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης επειδή αρνήθηκε να διευκολύνει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή στην προπαγάνδιση των φασιστικών-ρατσιστικών της θέσεων. Η “παράβαση καθήκοντος” για την οποία κατηγορείται ο δήμαρχος Πάτρας έγκειται στο γεγονός ότι δεν παραχώρησε χώρο για προεκλογικές φιέστες μίσους στη Χρυσή Αυγή το 2015, καθώς και γιατί αρνήθηκε να παραδώσει στους χρυσαυγίτες στοιχεία αναφορικά με τα πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη έφερε το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο, καταθέτοντας ψήφισμα καταδίκης της δίωξης του Κ.Πελετίδης και καλώντας τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις να υψώσουν φωνή ενάντια στο φασισμό-ναζισμό και τους σύγχρονους πολιτικούς εκφραστές τους. Δυστυχώς, όταν τέθηκε το ψήφισμα προς ψήφιση και συζήτηση οι παρατάξεις των κ.κ. Αντωνούδη και Νυφούδη είχαν αποχωρήσει από το δημοτικό συμβούλιο ενώ, όπως αναφέρθηκε, η παράταξη του κ.Καϊτεζίδη αποφάσισε να απέχει. Με επιχειρήματα που δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική και στη λογική του “ότι πει ο νόμος”, η παράταξη του κ.δημάρχου αρνήθηκε να στηρίξει το ψήφισμα νείπτοντας προκλητικά “τας χείρας της” σε ένα ζήτημα με σημαντικές πολιτικές προεκτάσεις.

Με βάση τα παραπάνω, αλλά και γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος (π.χ. η επαίσχυντη πρόσκληση προς τους ναζί χρυσαυγίτες στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη το 2012), είναι απορίας άξιο τι είδους ψηφοθηρικές ή άλλες σκοπιμότητες εξυπηρετεί η στάση της πλειοψηφούσας παράταξης του δήμου που αρνείται να καταδικάσει, με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, στην πράξη, τους νοσταλγούς του Χίτλερ και των ταγματασφαλιτών.


Περιοδικό Αιχμηρά, Τεύχος 40

Δεν υπάρχουν σχόλια: