Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Και ενώ ΟΛΟΙ προσπαθούν να μας πείσουν πως όλα πάνε καλά στη χώρα μας στην υγεία, καθημερινά βγαίνουν στη φόρα «Νέα – Παλιά» Σκάνδαλα, που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, θα είχαν στείλει φυλακή μέχρι και τις ….
Καρέκλες των «αρμοδίων».

Βέβαια, εδώ είμαστε Ελλάδα (ακόμα) οπότε, οι ένοχοι, οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, τα ΛΑΜΟΓΙΑ, οι ΚΛΕΦΤΕΣ και ΦΟΝΙΑΔΕΣ (γιατί ευθύνονται για πάρα πολλούς θανάτους) τριγυρνούν ελεύθεροι, γίνονται ξανά και ξανά βουλευτές, υπουργοί, διοικητές, κλπ, κλπ όπως το θέλει η «Ελληνική Παράδοση».

Μια «παράδοση», που σαν αποτέλεσμα έχει από την μια να…. Πλουτίζουν κάποιοι λίγοι, και από την άλλη, τα ασφαλιστικά ταμεία να μπαίνουν μέσα, με τον όποιο αντίκτυπο στους ασφαλισμένους.

Το «Σκάνδαλο των ημερών» το οποίο διερευνά η δικαιοσύνη, ακούει στο όνομα «Novartis».

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του ΝΩΝΤΑ ΒΛΑΧΟΥ Συνέλληνες, γιατί θα βγουν όπου ναναι τα κομματόσκυλα για να αρχίσουν το γνωστό ουρλιαχτό τους.



Σκάνδαλο Novartis: Αποκαλύψεις σοκ για το διεφθαρμένο σύστημα Υγείας

Μοναδική περίπτωση μαζικής διαφθοράς η υπόθεση Novartis. Εμπλοκή χιλιάδων γιατρών, διευθυντών νοσοκομείων, ευθύνες για τρεις πρώην υπουργούς. Ερχονται νέα σημαντικά στοιχεία

Μπροστά σε ένα σκάνδαλο πρωτοφανούς έκτασης βρίσκονται οι δικαστικές αρχές που διερευνούν την υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis. Οι συνεχιζόμενες έρευνες φέρνουν στο φως νέα στοιχεία, που αποκαλύπτουν ότι η διαφθορά είχε απλωθεί ως γάγγραινα σε όλες τις βαθμίδες του συστήματος υγείας, προκαλώντας τεράστια οικονομική επιβάρυνση στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά Ταμεία. Για πρώτη φορά οι εμπλεκόμενοι δεν είναι μεμονωμένα πρόσωπα σε θέσεις-κλειδιά, αλλά χιλιάδες στελέχη σε όλη την κλίμακα της ιεραρχίας. Ευθύνες προκύπτουν και για πολιτικά πρόσωπα που είχαν βρεθεί επικεφαλής συναρμόδιων υπουργείων.

Οπως προκύπτει από καταγγελίες και από μαρτυρίες στελεχών της, η ελβετική πολυεθνική φέρεται να έστησε ένα «κύκλωμα» διαφθοράς, που όμοιό του δεν έχει εμφανιστεί στα ελληνικά χρονικά. Στο διαβρωμένο σύστημα που «χρηματοδοτούνταν» με μίζες και διάφορα "bonus" βρίσκονταν πάνω από 4.000 γιατροί, δεκάδες διευθυντικά στελέχη νοσοκομείων, προμηθευτές και φορείς στον τομέα της Υγείας.

Το σκάνδαλο έχει και έντονη πολιτική απόχρωση, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρώην υπουργοί Υγείας και Ανάπτυξης, διευκόλυναν με τις αποφάσεις τους, τα σχέδια και την δράση της φαρμακευτικής εταιρίας. Το κουβάρι της υπόθεσης -που αποτελεί μοναδικό «φαινόμενο»- ξετυλίγεται μέρα με την μέρα, καθώς συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα, ενώ σημαντικά στοιχεία έρχονται από τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες διεξάγουν πολύμηνη ενδελεχή έρευνα για τις δραστηριότητες της Novartis. Αναμένονται νέες αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν κλυδωνισμούς και σε πολιτικό επίπεδο, με όξυνση της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης-αντιπολίτευσης.

Η απόφαση για δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης με τις καταγγελίες για μίζες σε 4.000 γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς, που προωθούσαν τα φάρμακα της Novartis, προήλθε από το Μαξίμου και δη από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Η σκιά της διαφθοράς έχει «ενσκύψει» πάνω από τον χώρο της Υγείας εδώ και πολλά χρόνια και οι συνέπειες της είναι καταστροφικές και σε δημοσιονομικό επίπεδο. Η δημοσιονομική δαπάνη για την Υγεία βρίσκεται σταθερά σε πολύ υψηλά επίπεδα και η κυβέρνηση επιχειρεί-γνωρίζοντας καλά το πρόβλημα- να αναστρέψει την κατάσταση εντοπίζοντας αρχικώς τις παθογένειες του συστήματος.

Στα ύψη η δημοσιονική δαπάνη

Η καταπολέμηση της διαφθοράς αποτελεί μια από τις προτεραιότητες για την κυβέρνηση και η αποκάλυψη από την αρχική έρευνα των αμερικανικών αρχών, για τις ατασθαλίες της Novartis στην Ελλάδα, ήρθε ως μάννα εξ΄ ουρανού, προκειμένου να μπει τέλος στο νοσηρό «φαινόμενο, που αποτέλεσε την κύρια αιτία για την διόγκωση της δημοσιονομικής δαπάνης για την Υγεία μέσα σε λίγα χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις σε μία πενταετία (το διάστημα 2004-2009), η δημοσιονομική δαπάνη εκτοξεύθηκε από τα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ στα 8,8 εκατομμύρια ευρώ.

Οι πολιτικές διευκολύνσεις

Οι ψίθυροι των πρόσφατων εβδομάδων, που λαμβάνουν χαρακτήρα πληροφοριών τις τελευταίες ημέρες, αναφέρουν ότι οι πρώην υπουργοί Υγείας και Ανάπτυξης, που διευκόλυναν την δράση της Novartis και έκλειναν τα μάτια στα «κακώς κείμενα», σχετίζονται με την επίμαχη-«αμαρτωλή» περίοδο 2004-2009, όταν η δαπάνη για τον χώρο της Υγείας σχεδόν τριπλασιάστηκε. «Πηγές» από τον χώρο της Δικαιοσύνης αναφέρουν ότι.. έπονται μεγάλες αποκαλύψεις για τον ρόλο (έστω και έμμεσο) που διαδραμάτισαν οι εν λόγω πρώην υπουργοί, που αναμένεται να ξεσηκώσουν «θόρυβο» στον πολιτικό κόσμο και να προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις σε κόμματα και πολιτικούς φορείς

Ο ρόλος των ΗΠΑ

Το σκάνδαλο της Νοvartis ήρθε στο προσκήνιο, χάρη σε αμερικανικό… δάχτυλο. Οι ΗΠΑ στο πλαίσιο της προσφιλούς τακτικής που έχουν υιοθετήσει και σχετίζεται με την δικαστική «στόχευση» ευρωπαϊκών εταιριών, άνοιξαν τον φάκελο της Νovartis στην Ελλάδα, μετά από καταγγελίες δύο πρώην εργαζομένων της. Οι τελευταίοι κατέθεσαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, εκατοντάδες έγγραφα που αποκαλύπτουν καταβολές χρηματικών ποσών τόσο σε ιδιώτες γιατρούς όσο και σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο σύστημα Υγείας (συνολικά πάνω από 4.000), με στόχο τη λήψη ευνοϊκών αποφάσεων για την εταιρεία και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων της. Αξίζει να επισημανθεί ότι η εταιρία λέγχεται για παρόμοιες πρακτικές σε άλλες χώρες, όπως σε Νότια Κορέα, ΗΠΑ, Τουρκία και Κίνα».

ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr

Βέβαια, το «σκάνδαλο» αν και το ρεπορτάζ λέει πως ήρθε στο προσκήνιο χάρη στους αμερικανούς, θα τολμήσω να πω πως ήταν ήδη γνωστό, αυτό, και άλλα πολλά, αλλά δεν «κουνιόταν φύλλο».

Και μη νομίζετε δηλαδή πως θα τιμωρηθεί κάποιος εμπλεκόμενος… ΜΑΚΑΡΙ, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοια τα θάβουν.

Βλέπετε, οι ένοχοι φρόντισαν να φυλαξουν καλά τα τομάρια τους, αλλά που θα πάει!

Κάπου θα σκοντάψουν.

Δεν θα τη γλυτώνουν πάντα. Αυτό είναι ΝΟΜΟΣ.

Θα επανέλθω.



Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: