Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 16/11/2016

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Έκανε το χρέος του, αλλά….»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «το kalispera του Ομπάμα (από το Μαξίμου) στις κοινές δηλώσεις του με τον Alexis. Ένθερμος για την ελάφρυνση στη...
γραμμή του ΔΝΤ όμως για «σκληρές μεταρρυθμίσεις». Σήμερα το πρωί στον Ιερό Βράχο, το μεσημέρι στο Ιδρ. Νιάρχου και το βράδυ στο Βερολίνο με την καγκελάριο».


ΕΘΝΟΣ: «ObamaCare για χρέος & λιτότητα»Η εφημερίδα σημειώνει: «Μπαράκ Ομπάμα: «Η λιτότητα από μόνη της δεν δημιουργεί ανάπτυξη. Οι Έλληνες πρέπει να αποκτήσουν ελπίδα ότι η ζωή τους θα βελτιωθεί». Αλέξης Τσίπρας: «Η επιμονή της ευρωπαϊκής ηγεσίας στη λιτότητα προκαλεί ανυπολόγιστα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα» ».



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Έκανε το… χρέος του με ευχές και συμβουλές»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «τα μηνύματα και το παρασκήνιο της επίσκεψης Ομπάμα. Υπάρχει η ευκαιρία Ελλάδα και δανειστές να καταλήξουν σε μία βιώσιμη λύση για μεταρρυθμίσεις και χρέος στο επόμενο έτος. Μόνο η λιτότητα δεν φέρνει ανάπτυξη. Μπορεί να υπάρξει δίκαιη λύση στο Κυπριακό».

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Η ΑΥΓΗ: «Τώρα ελάφρυνση του χρέους»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «υπάρχει μια ευκαιρία για μια ανθεκτική λύση αντί κάθε χρόνο ή κάθε έξι μήνες να έχουμε διαπραγμάτευση. Τώρα που η ελληνική οικονομία μπήκε πάλι σε τροχιά ανάπτυξης, ίσως να είναι η κατάλληλη στιγμή».



Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Τα είπε στον Τσίπρα να τ’ ακούσει ο Σόιμπλε»
Η εφημερίδα γράφει ότι: « παρέμβαση Μπαράκ Ομπάμα για το χρέος λίγες ώρες πριν μεταβεί στο Βερολίνο. «Ανθεκτική λύση» για το χρέος αντί των επαναλαμβανόμενων διαπραγματεύσεων, πρότεινε από την Αθήνα ο απερχόμενος πρόεδρος. Μίλησε με θερμά λόγια για τον ελληνικό λαό, συμμερίστηκε τις δυσκολίες που είχε υποστεί, ζήτησε όμως να συνεχιστούν οι διορθωτικές μεταρρυθμίσεις».



Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ομπάμα: Θα συνεχίσω να σας στηρίζω»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «μήνυμα στήριξης της Αθήνας ειδικά στο πεδίο της ελάφρυνσης του χρέους εξέπεμψε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που σήμερα το απόγευμα μεταβαίνει στο Βερολίνο, όπου θα έχει συνομιλίες με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ».



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Βροντερό «όχι» στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και τους πολέμους τους»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «την αντίθεσή τους στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στην εμπλοκή της Ελλάδας, με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που αποφάσισε την απαγόρευση των διαδηλώσεων, εξέφρασαν χιλιάδες κόσμου που συμμετείχαν μαζικά στο συλλαλητήριο».



ΤΑ ΝΕΑ: «Το τελευταίο αντίο»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «τη δική του παρακαταθήκη για το μέλλον του δυτικού κόσμου αφήνει με την ομιλία του σήμερα στην Αθήνα ο Μπαράκ Ομπάμα. Θερμά λόγια για την Ελλάδα και τους Έλληνες, προτροπές για κατανόηση από την Ευρώπη και μήνυμα στήριξης για ρύθμιση του χρέους».



KONTRA NEWS: «Ομπάμα και Αλέξης συμφώνησαν για το τέλος της λιτότητας και τη μείωση του χρέους»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «το τέλος της λιτότητας και τη μείωση του χρέους εξήγγειλαν ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα αμέσως μετά την κρίσιμη συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου».




Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Διπλό μήνυμα Ομπάμα»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η Αθήνα άκουσε με ικανοποίηση το διπλό μήνυμα που εξέπεμψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με αποδέχτες τους Ευρωπαίους εταίρους δανειστές της Ελλάδας, ελπίζοντας ότι θα βρει ευήκοα ώτα στις Βρυξέλλες και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες».



ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Είναι ώρα για το χρέος»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «Στήριξη στην ελληνική οικονομία και προτροπή για μεταρρυθμίσεις. Μήνυμα του προέδρου των ΗΠΑ στους δανειστές. Τόνισε ότι πολλοί επενδυτές βλέπουν μεγάλες ευκαιρίες στην Ελλάδα».

AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: