Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 15/11/2016

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ομπάμα εξ… ουρανού»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «προσγειώνεται από ώρα σε ώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην ακινητοποιημένη Αθήνα. Ουτοπικά αισιόδοξη η κυβέρνηση για την επίσκεψη του απερχόμενου πλανητάρχη όσον αφορά...
το χρέος, το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά».

ΕΘΝΟΣ: «Ψυχρολουσία για χιλιάδες ασφαλισμένους»
Η εφημερίδα σημειώνει: «ποιοι διασώζονται από τον νέο τρόπο υπολογισμού και ποιοι υπάγονται υποχρεωτικά στον νόμο Κατρούγκαλου. Τι θα ισχύσει για τους διπλοσυνταξιούχους, τα επιδόματα τέκνων και όσους τελούν σε αναστολή συνταξιοδότησης».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Οι νέες συντάξεις για Δημόσιο και ενστόλους»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ρήτρα-σοκ για περικοπές κύριων συντάξεων που έχουν εκδοθεί πριν από το νόμο Κατρούγκαλου. Με εισοδηματικά κριτήρια τα επιδόματα τέκνων. Καταργείται η προσωπική διαφορά σε όσους έχουν αποχωρήσει με αναστολή καταβολής σύνταξης».

Η ΑΥΓΗ: «Η Αθήνα στο επίκεντρο»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «ιστορική επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα. Με μηνύματα στήριξης στις ελληνικές προσπάθειες για έξοδο από την κρίση και αναφορές στις προϋποθέσεις σταθερότητας στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ο Ομπάμα στην αποικία του χρέους»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «τις θέσεις των ΗΠΑ για την αναγκαία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, το προσφυγικό και το Κυπριακό έχει στις αποσκευές του ο Αμερικανός πρόεδρος. Τι θα πει στον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα ο Μπαράκ Ομπάμα στο τελευταίο του ταξίδι πριν εγκαταλείψει τον προεδρικό θώκο».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Επίσκεψη υψηλών προσδοκιών»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: « Με υψηλές προσδοκίες για έμπρακτη στήριξη στα μεγάλα ανοικτά μέτωπα της χώρας αναμένεται σήμερα στην Αθήνα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Με ιδιαίτερη μνεία στην αμερικανική στήριξη προς την Ελλάδα θα υποδεχθεί τον κ. Ομπάμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Όλοι μαζικά στο συλλαλητήριο σήμερα στην Ομόνοια 6.30 μ.μ.»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με μία κατάπτυστη και αυταρχική απόφαση της Αστυνομίας, απαγορεύει ουσιαστικά κάθε διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ακολουθώντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατάγγελλε τότε ως αντιπολίτευση».

ΤΑ ΝΕΑ: «Αγώνας δρόμου»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «τρέχουν και δεν φθάνουν στην κυβέρνηση για να καταφέρουν να κλείσει η διαβόητη δεύτερη αξιολόγηση στην ώρα της, αν και όλα μοιάζουν δύσκολα! Σε κάθε περίπτωση αρχίζει στην Αθήνα ακόμη μία διαπραγμάτευση, που όμως έχει αυστηρό χρονοδιάγραμμα μόλις επτά ημερών για να ολοκληρωθεί, μήπως και προλάβουν το κρίσιμο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου».

KONTRA NEWS: «1 Δολάριο το χρόνο ο μισθός του Τραμπ!»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «στη χρεοκοπημένη Ελλάδα οι πολιτικοί νυν και τέως εξακολουθούν να επιβαρύνουν τον κρατικό κορβανά με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για μισθούς και συντάξεις, συνεδριάσεις και ταξιδάκια».


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Με δύο «ατού» στο τραπέζι»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «με δύο ισχυρά χαρτιά προσέρχεται σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής του κουαρτέτου».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Πρώτα θετικά σημάδια»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ιδιαίτερα αισιόδοξα τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ για την ανάπτυξη στο τρίτο τρίμηνο του 2016. Ελπίδες για έξοδο από την ύφεση. Ικανοποιητικά τα στοιχεία και για την πορεία των εσόδων στο 10μηνο. Ενισχύεται η διαπραγματευτική θέση της χώρας με την τρόικα».

AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: