Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 1/11/2016

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Των οικίων ημών εμπιμπραμένων»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «233 δισ. οι συνολικές οφειλές των πολιτών προς Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, ΔΕΚΟ. Πυρηνική βόμβα το ιδιωτικό χρέος...
για τα νοικοκυριά. Νέα μέτρα; Απόκλιση 400.000.000 ευρώ στο πλεόνασμα του 2017».

ΕΘΝΟΣ: «Ηλεκτρονικές οι ρυθμίσεις κόκκινων χρεών»
Η εφημερίδα σημειώνει: «οι αιτήσεις των οφειλετών θα γίνονται σε ψηφιακή πλατφόρμα και θα ειδοποιούνται αμέσως Δημόσιο και τράπεζες. Αυτόματη προστασία από τους πιστωτές για διάστημα 2 έως 6 μήνες. Ποια είναι τα κριτήρια για την υπαγωγή στον μηχανισμό».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Έκθετος ο Παππάς μιλάει για…ψώνια στο Καράκας»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο Νίκος Παππάς επιβεβαίωσε το ταξίδι και την πολύχρονη σχέση με τον Αρτεμίου, αλλά δημιούργησε νέα «καυτά» ερωτήματα. Αινιγματικό tweet από τον Κύπριο δικηγόρο των offshore και των Panama Papers».

ΕΣΤΙΑ: «Πλήρης εγκλωβισμός για την χώρα»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στα πρώτα πέντε χρόνια των μνημονίων, η διαπραγμάτευσις μεταξύ της ελληνικής κυβερνήσεως και των εκπροσώπων των πιστωτών είχε αποκτήσει περίπου πάγια χαρακτηριστικά».

Η ΑΥΓΗ: «Διπλό «παρών» στους καναλάρχες»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «μπλόκαρε τη συγκρότηση του ΕΣΡ, παρά τη θετική ψήφο από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. – ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, και πρότεινε την κατάργηση των κριτηρίων απασχόλησης για τα κανάλια. Κυβέρνηση: Η διαμορφούμενη συναίνεση για το ΕΣΡ υποχρεώνει τη Ν.Δ. να μετακινηθεί από την ανοιχτή υπονόμευση σε θέση ευθύνης».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ρωγμές στο μέτωπο της αδιαλλαξίας»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «μπορεί το αποτέλεσμα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής να ήταν αρνητικό, αλλά η Ν.Δ. λόγω των προτεινόμενων προσώπων, υπαναχώρησε, ψηφίζοντας «παρών» αντί του συνηθισμένου «όχι».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Η κυβέρνηση «καίει» τη συναίνεση»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «η κυβέρνηση επιχειρεί μετά τη δεινή πολιτική της ήττα στο ΣτΕ να εμφανιστεί ανοικτή στον διάλογο με τα κόμματα για την επόμενη ημέρα στο τηλεοπτικό τοπίο, αλλά με τακτικισμούς της στην πραγματικότητα «καίει» κάθε περιθώριο συναίνεσης».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Είναι εγκληματίες-ναζί εχθροί των εργαζομένων»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «με την κατάθεση του Σωτήρη Πουλικόγιαννη, προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, ξεκίνησε χτες η εξέταση της υπόθεσης σχετικά με τη δολοφονική επίθεση «ταγμάτων εφόδου» σε μέλη του ΚΚΕ, το Σεπτέμβρη του 2013 στο Πέραμα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Αν οι τοίχοι του Προεδρικού είχαν αφτιά…»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή, πιστεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν χρειάζονται πολλές κουβέντες για να τεκμηριώσει την εκτίμησή του- απλώς επαναλαμβάνει την από καιρό διατυπωθείσα άποψή του ότι πρέπει να γίνουν εκλογές για να φύγουν το συντομότερο».

KONTRA NEWS: «Φέρτε πίσω το νόμο του Καραμανλή για το βασικό μέτοχο»
Η εφημερίδα γράφει ότι «δεν θα βρείτε άκρη με τη σύσταση του ΕΣΡ, γιατί τα συμφέροντα είναι μεγάλα! Να απελευθερωθεί ο αριθμός των αδειών, να παίρνουν άδεια μόνο όσοι ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα για να σταματήσει η διαπλοκή και οι βρόμικες συναλλαγές».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Καμπανάκι για το ιδιωτικό χρέος»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «έντονη ανησυχία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, με επίκεντρο την κατακόρυφη αύξηση του ιδιωτικού χρέους που πλησιάζει σε μέγεθος το δημόσιο, αλλά και τη συνέχιση της ύφεσης εκφράζει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Βραδυφλεγής βόμβα το ιδιωτικό χρέος»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «οι οφειλές των ιδιωτών προσεγγίζουν τα 230 δισ. όταν το δημόσιο χρέος ξεπερνά τα 328 δισ. Απαισιόδοξες προβλέψεις για πλεονάσματα, ανάπτυξη. «Μοντέλο Δανίας» στα εργασιακά με ευέλικτους μισθούς και απολύσεις, ζητούν οι δανειστές».

AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: