Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 7/10/2016

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Δίκη για τη σκευωρία κατά Καραμανλή".
Η εφημερίδα γράφει ότι: "Με πρόταση-φωτιά η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Μαρία-Σοφία Βαΐτση προτείνει στο Συμβούλιο...
Πλημμελειοδικών της Αθήνας την παραπομπή στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας κατ' εξακολούθηση".

ΕΘΝΟΣ: "Αγροτικό TAXIS για παραγωγούς και μεσάζοντες"
Η εφημερίδα σημειώνει: "Μπλόκο" στο μαύρο χρήμα και στην παράνομη διακίνηση αγροτικών προϊόντων, στην κερδοσκοπία των μεσαζόντων και την ψαλίδα τιμών παραγωγού και καταναλωτή, επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση με νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζουν τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Άγριο ψαλίδι στις συντάξεις χηρείας"
Η εφημερίδα γράφει ότι: "Περιορισμούς που οδηγούν σε σταδιακή κατάργηση τις συντάξεις χηρείας φέρνει η εγκύκλιος για την εφαρμογή της σχετικής διάταξης που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου".

ΕΣΤΙΑ: "Η μοιραία 7η Οκτωβρίου"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: "Το πρωινό της 7ης Οκτωβρίου 2009, ο Γιώργος Παπανδρέου εκτιμούσε ότι ήταν η αρχή ενός λαμπρού κεφαλαίου στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Είχε κερδίσει τις εκλογές με ποσοστό 43,92% και 160 έδρες".

Η ΑΥΓΗ: "Παρ-εκτροπή Μητσοτάκη".
Σύμφωνα με την εφημερίδα : "Μεγάλο εκνευρισμό, αν όχι πανικό, στο παλαιό πολιτικό σύστημα, που σήμερα εκφράζεται από τον "νέο" αρχηγό της ΝΔ προκαλούν η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και η απελευθέρωση της Δικαιοσύνης από τον ασφυκτικό πολιτικό έλεγχο".


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Μιας επιτροπής μύρια έπονται"
Η εφημερίδα γράφει ότι: "Πριν ξεκινήσει η δημόσια συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, άρχισαν τα προβλήματα. Η συμμετοχή των "γαλάζιων" στελεχών στην Επιτροπή Διαλόγου πυροδότησε την οργή του προέδρου της ΝΔ".


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Νέος γύρος σύγκρουσης ΕΕ-ΔΝΤ για το χρέος"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: "Αναζωπυρώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των Ευρωπαίων γι την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με αφορμή την ετήσια σύνοδο του Ταμείου".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Οργάνωση και νέοι αγώνες το "πόρισμα" των εργαζομένων"
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: "Τα οξυμένα προβλήματα στις κρατικές δομές της Υγείας, συνέπεια της αντιλαϊκής πολιτικής που εντείνει η σημερινή κυβέρνηση, προκαλούν κινητοποιήσεις από τους υγειονομικούς".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ημέρα κρίσης με το ΔΝΤ"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: "Μια ακόμη κρίσιμη δοκιμασία για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, με το ΔΝΤ να παραμένει στις πάγιες θέσεις του για μεταρρυθμίσεις και βιωσιμότητα του χρέους, και την κυβέρνηση να επιδιώκει α λα καρτ συμμαχίες που δεν προκύπτουν".

KONTRA NEWS: "Καρφώνει ο Άκης τον Κ. Σημίτη για τις μίζες"
Η εφημερίδα γράφει ότι "Τον Κώστα Σημίτη, τον αρχιερέα της Διαπλοκής καρφώνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος για τις μίζες στα εξοπλιστικά και ειδικά για την σύμβαση μαμούθ, που αφορά τα μπαταρισμένα υποβρύχια που στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σκληρό πόκερ για το χρέος"
Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Στην Ουάσιγκτον μεταφέρεται σήμερα και αύριο το επίκεντρο της προσοχής, καθώς στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας θα υπάρξει σειρά συναντήσεων για την Ελλάδα, με κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα τη διευθέτηση του χρέους, το οποίο βεβαίως είναι στενά συνδεδεμένο και με τις δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας και κατά συνέπεια με τους στόχους των πρωτογενών πλεονασματικών μέχρι το 2018".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φόβοι για αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: "Παράθυρο για αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρισμού ανοίγει η τροπολογία που κατέθεσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος - Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης στο νομοσχέδιο για την ΥΠΑ, προκειμένου να εξαλειφθεί ως το τέλος του 2017 το έλλειμμα από τον Ειδικό Λογαριασμό των ΑΠΕ, ένα έλλειμμα που αν δεν ληφθούν μέτρα, ο Λειτουργός της Αγοράς (ΛΑΓΗΕ) προβλέπει ότι θα διαμορφωθεί σωρευτικά στο τέλος του 2017 στα 446,59 εκατ. ευρώ και ως τρέχον έλλειμμα στα 159,42 εκατ. ευρώ".

AΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: